Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

HHJHHEZ: Waarom richt Rutte zich niet tot de extremisten in De Balie?

  •  
27-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
debalie
Rutte schreef een brief waarin hij stelde dat mensen die het hier niet bevalt maar naar een ander land moeten verhuizen. Dat lijkt klare taal maar op de een of andere manier wordt een groep die zich daar duidelijk door aangesproken zou moeten voelen daar nooit mee geassocieerd. Dan hebben we het over types als de extremisten die direct na het verschijnen van de brief van Rutte in alle rust in De Balie zaten te fantaseren over het afschaffen van de godsdienstvrijheid en het deporteren van moslims.
Francisco van Jole sprak daar voor de podcast van Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit over met opiniemakers Han van der Horst en Abdelkarim El Fassi (terugluisteren vanaf minuut 27). De brief van Rutte, het moslimdebat in De Balie en het verdwijnen van vluchtelingen uit het publieke debat zijn de onderwerpen die ter tafel komen. Fragmenten van de podcast worden uitgezonden in het gelijknamige nachtprogramma op NPORadio 1.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.