Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israëlische premier haalt nieuwsprogramma uit de lucht, medewerkers reageren op censuur

  •  
09-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
israel
Kritisch zijn op de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wordt niet al te veel gewaardeerd door de Israëlische overheid. Het tv-programma Mabat LaHadahot (een blik op het nieuws) is dinsdag, na 49 jaar, op laste van de overheid uit de lucht gehaald. Slechts enkele uren voor de uitzending kregen de medewerkers van de overheid te horen dat de stekker eruit ging en dat dit ook direct hun laatste uitzending zou zijn.
Volgens Netanyahu heeft de stop niets te maken met censuur van een programma dat zich zo nu en dan kritisch over hem en zijn beleid uit, maar daar geloven de medewerkers helemaal niets van. Volgens hen was de premier het niet eens met de kritische wijze waarop zij berichtten en moeten zij daarom hun werk staken. Bovendien is Netanyahu er volgens hen op uit om de media te beheersen.
De medewerkers verzamelden zich aan het einde van de uitzending allemaal op de set en zongen er uit volle borst het Israëlische volkslied, de Hatikwa. Scroll naar het einde van de video voor het volkslied.

Meer over:

israël, wereld, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.