Profiel van Vincent Gerdsen Word fan

Vincent Gerdsen

Vincent Gerdsen

Vincent Gerdsen studeerde af voor de opleiding Toegepaste Huishoudewetenschappen (THW) in Wageningen. Heeft zich gespecialiseerd in macrobiotische eet- en leefwijze met de naam The Macrobiotic Way. Hij heeft 5 jaar columns geschreven over gezonde eet- en leefwijze voor diverse (gay) media. Zijn eerste boek komt in mei 2012 uit met de naam Eten is Intiemer dan Seks. Zijn nieuwe website 2012 is www.themacrobioticway.nl met wekelijks een blog en meer. Schrijf je gratis in voor de seizoens nieuwsbrief! Linkse partijen zouden veel meer in moeten zetten op GezondLinks in de gezondheidszorg, niet alleen vanwege de kosten maar ook voor een gezond Nederland. De WHO heeft becijferd dat 75% van onze welvaarziekten in westerse landen te wijten is aan een ongezonde eet- en leefwijze. Nederland moet zich sterk maken voor groene gezondheidszorg, groene economie en dienstverlening en voor het verbeteren van de natuur.

Ik ben fan van

Ik ben nog van niemand fan.

Mijn laatste reacties

  • zo 12 augustus 2012 14:56, bij De Hond peilt: SP naar nieuw hoogtepunt

    Vincent

    De SP heeft de wind mee en dat is niet vreemd. Ik hoor veel mensen die nu ook echt de knoop doorhakken om hun oude linkse partij te verlaten en te kiezen voor een solide socialistische partij. Natuurlijk daar is ook niet alles maar de PVDA en GroenLinks hebben het echt aan hunzelf te wijten. GroenLinks maakt er kleuterschool politiek van de laatste maanden en hoe kan je deze partij een het land mede gaan leiden.Het is te triest voor woorden wat GroenLinks laat zien al ben ik er wel lid van. Na de verkiezingen het gehele topkader op de schop om over 4 jaar weer op 12 zetels te komen. De PVDA heeft geen duidelijk profiel en Samson is gewoon geen man die een partij diet te leiden. Hij is daarvoor gewoon niet voor geschikt. Men had iemand moeten kiezen met een staat van dienst zoals den Uyl. Kok en zelfs Cohen. Juist Roemer komt in de buurt Kok en Den Uyl door zijn lange poltieke ervaring ondanks dat hij onderwijzer is geweest en geen econoom. Als De peilingen uitwijzen dat de SP zeker kan gaan winnen dan gaat mijn stem naar de SP. Even het kaptitalisme laten afkoelen op tal van terreinen. Het lijkt mij heel gezond!

  • za 11 augustus 2012 08:29, bij GroenLinks wil kraanwater bij de wijn

    Vincent

    Ik begin mij zo langzamerhand toch te schamen als lid van Groen Links. Ten eerste de zakke organisatie gezien de situatie rond Dibi. Hoe kun je als partij je dan gaan openstellen voor deelname aan een regering als je dit soort aken nog niet in goede banen kunt leiden. Ten tweede van Gent die ook geheel uit de school klapt en niet te temmen is nu ze de politiek verlaat. Nu het kraanwater, hoe kom je erop om je daar druk over te maken. Maak je druk om groene gezondheidszorg, handen aanhet bed in verpleeghuizen van verzorgers en famile, de nieuwe groene economie, de EU, kernenergie en gevaarlijke stoffen in bedrijven, de sociale werkplaatsen, onderwijs, geen politiemissies, onze natuur en het beschermen van minderheden in het land. Nog vier zetels zag ik gisteren bij Nova. Na de verkiezingen zal de gehele top vervangen dienen te worden inclusief partijleider want het is beschamend hoe ze de partij om zeep hebben gebracht.

  • vr 10 augustus 2012 10:52, bij 'Zorg kan miljarden goedkoper'

    Vincent

    De grootste gedragsveranderig zal moeten komen van de patienten. Veel specialisten staan onder druk omdat veel patienten alles willen hebben wat er te halen valt. Dit zall een zware dobber worden voor de specialisten om grenzen te gaan stellen.
    De heb cultuur is ano 2012 zeer groot, ik betaal er toch voor, laat die specialist dat maar lekker doen.
    Patienten eisen een vervolg behandeling als men feitelijk geen kans meer hebben.

    De overheid zou flink moeten ingrijpen met als basis je BMI bepaald wat je bovenop de basispriemie gaat betalen. 6,5 miljoen Nederlanders zijn te dik, 75% van alle westerse ziekten komen door een ongezonde leefstijl becijferde de WHO.
    Ferme maatregelen zijn dan nodig naar de conumenten, producenten e ziekenhuizen.

  • do 19 juli 2012 10:13, bij Aanval op Roemer

    Vincent

    Natuurlijk mag rechts ook de aanval inzetten. Roemer is wel zo handig om de bal terug te kaatsen. Ik zie op links geen betere kandidaat dan Roemer. Hij heeft ervaring genoeg om MP te worden. Even een stap op de plaats maken met het neo liberalisme en kijken wat fatsoenlijk kan. Stoppen met de uitverkoop van sociaal Nederland en dat iedereen op eerlijke wijze een bijdrage levert. De banken moeten gewoon even goed op hun plaats gezet worden, grenzen stellen want daar is het fiks uit de hand gelopen. Ook bij de consumenten zal er ingegrepen dienen te worden want men leeft te veel op de pof. Zelf weet ik als Groen Links lid nog niet waar ik op ga stemmen. Toch zal mijn stem gaan naar Roemer als blijkt dat hij een goede kans maakt om de grootste te worden. Het lijkt mij gewoon gezond om de "gekte" in de markt te behandelen en daar is de SP wel de aangewezen parij voor. Verder laat Elsevier maar lullen sorry praten, het is voor hun eigen VVD achterban die juist op plaatse ziitte waar ze vooral of beter gezegd alleen voor zichzelf zorgen ondanks dat zij al zo in de watten zijn gelegd.

  • ma 25 juni 2012 23:25, bij Partij voor de Dieren wil 2 euro belasting heffen op vlees

    Vincent

    Prima plan en daar kan niemand op tegen zijn.

  • di 19 juni 2012 22:35, bij Paniek: Homeopathie moet heilzame werking bewijzen

    Vincent

    Het is duidelijk dat deze minister een duidelijke voorkeur heeft voor reguliere geneeskunst. Antirook uit het pakket, dieetvoorschrift uit het pakket en nu pakt ze de homeopatie aan.
    De WHO heeft becijferd dat 75% van alle westerse chronische ziekten komen door een ongezonde eet- en leefwijze. Jaarlijks wordt 100.000 keer de ziekte kanker gediagnosteerd. De kosten voor de gezondheidszorg nemen gigantische vormen aan, 85 miljard en dat is heel veel als je de miljoenennota erbij neemt. Alles wat op preventie, groen, gezond wijst daar doet deze minister niets mee. De farmaceuten, de specialisten , de tabaksindustrie zijn blij met haar omdat het haar achterban is. Homeopatie heeft zich al bewezen vraag de gebruikers. Voor mensen die denken dat het niet werkt neem eens een consult voor een klacht bij een klassiek opgeleide homeopaat. Als de minister moeilijk gaat doen dan kunnen mensen de producten online bestellen over de grens en worden deze bezorgd.

  • za 26 mei 2012 00:19, bij Zonlicht steeds linker

    Vincent

    Als je de zon ingaat neem je een plantaardig biologische creme en niet te lang in de zon. Redelijk veel mensen gaan naar de zonnebank, gaan bakken op vakanties en het belangrijkste hun conditie is door de westerse ongezonde eet- en leefwijze zo slecht dat de huid de natuurlijke zon niet meer aan kan. Het gevolg is dat huidkanker net als andere kankers explosief gestegen is. Men geeft de zon de schuld maar het is hun eigen condtie. De zon is niets meer dan een trigger, daarbij uitzonderingen nagelaten. De zon legt de conditie van de westerse mens bloot.

  • za 12 mei 2012 00:02, bij Hirsi Ali: Breivik is product van politieke correctheid

    Vincent

    Je hebt het heel goed verwoord. Verder zolang mensen als Hirsi Ali in wij en zijn blijven denken kom je niet verder. Mensen als Hirsi Ali, Wilders, Le Pen, de Winter houden zichzelf aan het werk door een groep mensen te blijven stigmatiseren. Zolang zij mensen die niet zo heel zijn blijven voeden met die lelijkheid zal het blijven bestaan.
    Je denkt toch dat een vrouw als Hirsi Ali een verstandige knappe vrouw is maar je kunt zien dat je als mens je flink kunt vergissen.

  • vr 27 april 2012 22:32, bij Peper: 'Samsom heeft gefaald'

    Vincent

    Beste Bram,

    Stop nu eens met het schieten op de PVDA, je zei laatst dat de PVDA beter opgeheven kan worden. Nu pak je de net nieuwe leider aan. Over 2 maanden even de balans opmaken of het strategisch verstandig was om niet mee te doen. Ik vraag mij meer af mijnheer Peper wat drijft u om de PVDA waar u veel aan te danken hebt neer te sabbelen. Wat is uw pijn, wat zit er bij u werkelijk in de weg. Mij is het duidelijk dat u duidelijk laat zien aan alle lezers en kijkers dat er een stuk in u is waarbij u niet mee uit de voeten kunt. Ga aan dat stuk werken en kom weer in balans. Zo kunt u weer bij uzelf komen en hebt u geen last meer van dat deel dat u zo raar doet voelen, denken en praten.

  • za 21 april 2012 23:46, bij &.. Kwart rokers haalt pensioen niet

    Vincent

    Het lijkt mij zinvol om het beleid van preventie in het nieuwe kabinet weer op te pakken. Stoppen met roken begeleiding in vorm van een paar korte gesprekken, nicorette kauwgum en pleisters. Samen was het een groot succes maar dit demissionaire kabinet heeft het na een jaar al weer gestopt terwijl het veel meer gezondheid oplevert en heel veel geld zou besparen. Schippers zit liever dat specialisten zeer goed verdienen. Snel weer invoeren en een duidelijke campagne voeren in ziekenhuizen, bij huisartsen en pakjes verhogen met 1 euro.

Top 10 Populair

Scroll naar boven Scroll naar boven