Bio Bekijk alles van Hasna El Maroudi Word fan

Hasna El Maroudi

Hasna El Maroudi Redacteur Joop.nl en columnist Opzij

29 januari 2013 Reageer (30) 3052 x bekeken Leven RSS

Bea keek dwars door mijn 'you suck'-t-shirt heen

Daar stond ik dan, tegenover Hare Majesteit

Toegegeven. Maandagavond heb ik een klein traantje gelaten toen Beatrix haar abdicatie aankondigde. Ik heb wel eens getwijfeld aan het nut van het koningshuis – en dan vooral de kosten die bij het bestaan ervan om de hoek komen kijken. Als ik mijn twijfel hardop uitsprak, kreeg ik van mijn ma de wind van voren: in huize El Maroudi geen onvertogen woord over Hare Majesteit, of één van de andere leden van de koninklijke familie. Koningshuisgezindheid is er bij mij, hoewel soms onder lichte dwang, met de paplepel ingegoten.

Niet alleen mijn ouders, maar meer eerste generatie migranten hebben een onvoorwaardelijke respect en adoratie voor koningin Beatrix. Ze is niet alleen de koningin van Nederland, maar heeft in tijden van sociale onrust ook de rol van verzoener gespeeld. Bovendien is ze ons aller moeder en dat schept een emotionele band voor hen die hun gehele familie hebben moeten achterlaten, om in dit vreemde en toch wat koude land te komen werken. Het beeld van Beatrix was als een warm dekentje.

Toen ik een aantal jaar geleden mijn moeder telefoneerde met het verhaal dat ik zojuist de koningin had ontmoet, was ze dan ook buiten zinnen.

Samen met Spunk-collega Raoul de Jong was ik bij een prijsuitreiking van het Prins Claus Fonds terecht gekomen. We waren toevallig allebei uitgenodigd en hadden toevallig allebei niet gelezen dat er een dresscode was. En dus stonden we – in spijkerbroek - te midden van een meute prachtig geklede kabinetsleden en genodigden te borrelen. Rita Verdonk leidde ons rond en stelde ons voor aan prins Willem-Alexander, die net terug was uit Marokko. Ook met prins Friso wisselden we een woordje. Ik voelde me volkomen misplaatst, maar had de avond van mijn leven.

En toen vroeg Verdonk of we Hare Majesteit wilden ontmoeten. Het zweet brak me, letterlijk, uit.

Ik kon me nog vaag herinneren dat er allerlei officiële omgangsvormen met de koningin zijn. Mijn basisschoolleraar had eens uitgelegd dat je een x aantal stappen achteruit moet zetten, voordat je Hare Majesteit de rug toekeert en dat je de Nederlandse vlag op een bepaalde manier dient op te vouwen. Ik probeerde te graven in mijn geheugen naar of ik moest buigen of haar een hand moest geven, maar mijn geheugen liet mij al snel in de steek door de realisatie van wat ik aan had. Een spijkerbroek is nog tot daar aan toe, maar op mijn t-shirt stond in koeienletters 'you suck'. Als ze dat maar niet persoonlijk zou opvatten.

Raoul en ik gaven haar allebei een hand – een slappe, want stel je toch eens voor dat je de koningin pijn doet! Wat volgde was een ontzettend ongemakkelijk gesprek over mijn schrijfsels en de prijs die Raoul gewonnen had voor zijn boek Stinknegers. Onderwijl probeerde ik met mijn armen de tekst op mijn t-shirt te verbergen. Tevergeefs, want haar ogen dwaalden er toch naar toe. Naar ik meen zag ik haar mondhoeken bij het lezen een klein beetje opkrullen, alhoewel ik me dat ook kan hebben ingebeeld; de hele avond voelde toch al aan als één grote hallucinatie.

Het is misschien geen afdoende argument voor hen die de monarchie willen afschaffen, maar het grote gevoel van eensgezindheid en respect dat een vorst weet op te roepen is onvervangbaar. Noch een premier, noch een president kan dat gevoel van saamhorigheid teweegbrengen, al is het maar vanwege de partijdigheid van zo'n figuur.

Het t-shirtje droeg de laatste sporen van mijn veel te lang durende pubertijd. Bij thuiskomst belandde het in de prullenmand, waar het thuishoorde. Ze heeft het nooit geweten, maar de ontmoeting met Bea luidde mijn volwassenwording in. En ook daar ben ik haar dankbaar voor. 

Dit artikel staat ook op de website van Hasna El Maroudi

Laatste Reacties (30) Reageer Reacties in wachtrij: 0

 • Mostafa Mouktafi, wo 30 januari 2013 22:24 Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Bedankt mevrouw El Maroudi voor het potje water geven aan mijn geest, ik voelde meteen dat hij een stukje groeide!
  Bedankt, twee keer gelezen, drie keer genoten.

 • Bogdan Slaapmoe, wo 30 januari 2013 21:11 Reageer op Bogdan

  Bogdan

  Ik hoop voor joudat je er iets degelijks onder droeg ;-)
  Maar serieus, denk je dat Beatrix het zich had kunnen permitteren om je aan te spreken of aan te vallen op de woorden van je t-shirt?
  Ik voel me een beetje gammel in de maag van al die ophemelingen die als het ongeacht welk ander mens betrof geen enkel opzien zou hebben gebaard maar nu als iets fantastisch wordt omschreven. Dit nederlandse volk heeft nog een hele weg te gaan voor het volwassen wordt...

 • rob vaniren, wo 30 januari 2013 09:29 Reageer op rob

  rob

  Dank je Hasna. Ja ontroering is eng, en kan ons verstand benevelen. Weg ermee, zeggen de cynici. Ik hoop dat je ze snel vergeet, wat een graftakken zeg ! Adoratie, een stap op weg naar zelfvernietiging/verloochening ja!
  En dan op je pik getrapt met het woord 'schat', dan ben je toch wel heel erg verstoken van gevoel voor humor. zo iemand hoort zeker liever Kut of zo.
  En dan de roep om een republiek, alsof ze in Frankrijk geen chauvinisme kennen, ze hebben het uitgevonden!
  Ja er deugt hier veel niet, het is nog niet volmaakt, en projecteer dat vooral op Bea. Ze is van onschatbare waarde voor de democratie, hoe tegenstrijdig het ook klinkt.
  "Heeft men wel eens nagtrokken wat Obama of Sarkozy kosten per jaar? Vast niet. "Zeker wel, en Sarkozy bleek nogal een gat in zn hand te hebben, dus welk systeem je ook kiest, mensen blijven mensen. wij hadden geluk, heel veel geluk.
  'zo wordt de Koning en de Koningin door de titel een persoon met magische invloed.', tja Rob, en dat wil je afschaffen/uitroeien? De aard van de mens kent enge kansen, ik zou er robots van maken Rob, is dat ook opgelost. Al die enge sentimenten, ergerlijk! Nog meer leuke hobbies Rob?

 • Marloes Bloem, wo 30 januari 2013 14:02 in reactie op rob vaniren Reageer op Marloes

  Marloes

  Jij bent dus nog onbeschofter dan hassan want die doet het nog direct respectloos neerbuigend,reageren bedoel ik.
  Maar jij vindt dat als je een afwijkende mening hebt dat je die niet mag ventileren en daarbij verwachten dat je op zijn minst een respectvolle reactie krijgt van mensen.
  Ik moet niet zeuren want dan ben ik een graftak.
  Goh ik dacht nog wel dat dit een debat site was maar dat geld niet als je tegen het koningshuis bent,dan moet iedereen zijn of haar mond houden want jullie horen er ook bij.
  Wel ga jij dan maar lekker alleen reageren op mensen van wie je weet dat ze geen tegenspraak geven want dan raak je helemaal in de war hè?

 • Phage Phage, di 29 januari 2013 22:38 Reageer op Phage

  Phage

  Het doet me denken aan de veganstreaker die niet echt bloot durfde bij Paul de Leeuw. Daar sta je dan verstijft denkende 'dit heb ik niet helemaal goed voorbereid'.

 • h hh, di 29 januari 2013 22:34 Reageer op h

  h

  Toegegeven, een verhaal van een boek blijft een verhaal van een boek en wat het mij doet. Boeken Van der Heijde niet meer, hij gaf zijn privacy op met Tonio, ook dat een verhaal bedoeld is om mij te raken, zodat ik iets met het verhaal doe dat het mij verrijkt.
  Bij Van der Heijden kan ik het niet meer sinds Tonio. Trouwens bij hermans was dat ook het geval, sinds ik begreep dat het een echte chagrijn was en dat het gevoel van Nooit Meer Slapen, niet alleen klopte met de werkelijkheid, maar ook met de persoonlijkheid van Hermans. Om de arrogante Mulisch maar niet te vergeten...

  De meeste boeken bieden verhalen die mij op sleep touw nemen, en ik heb nu eenmaal weinig op met BN-ers en VIP-ers.

  Het verhaaltje van Hasna kan ik niet lezen zonder mijn allergie voor VIP-ers en BN-ers maar zeker niet zonder de ergernis over die verdomde autoriteitsgevoelige cultuur, waar ik zelf ook een tijd in en mee geleefd heb - Fez is een mooie stad dat wel.

  Dat mensen onder de indruk raken van de Koningin heeft helemaal niets te maken met de persoonlijkheid en kwaliteiten van de Koningin. Zij is een projectiescherm voor ons, en een goede artiest en BN-er kan dat scheiden van zichzelf. De Koningin kan dat, haar volk niet. En helaas Hasna, je toont, net als vele anderen, een heel eng soort aanhankelijkheid en onder de indruk zijn van macht, aanzien en charisma... zo wordt de Koning en de Koningin door de titel een persoon met magische invloed.

  Dat zoiets te maken heeft met cultuur mag ik niet schrijven... toch?

 • Mark Sinops, di 29 januari 2013 22:20 Reageer op Mark

  Mark

  Zonder vrije gedachten zijn mensen makkelijk manipuleerbaar.

 • Marloes Bloem, di 29 januari 2013 21:20 Reageer op Marloes

  Marloes

  Tjeetje wat een geneuzel allemaal.
  Het democratisch hart klopt niet verder dan de dromen over gouden koetsen en hare majesteit.
  En je plichtsgetrouwe ouders die je met zachte dwang leren te houden van god koningin en vaderland.
  In dit geval 2 vaderlanden gok ik zo.
  Maar ja je wil toch ook erbij horen dus moet iedereen horen en lezen van elke halve zool hoe en wanneer zij de koningin annex grootgraaister hebben ontmoet.
  Het is om moedeloos van te worden.
  Het is alsof niemand de moeite wil nemen om na te denken en zich voor echte democratie wil inspannen.
  Nee we willen er allemaal bij horen.
  Nou ja bijna allemaal.
  Lang Leve De Republiek!!

 • Hassan Derbi, di 29 januari 2013 22:14 in reactie op Marloes Bloem Reageer op Hassan

  Hassan

  Echte democratie die heb je al schat. Leer nou eens te waarderen wat je hebt en loop niet zo te zeiken over hetgeen je nog wil hebben.

 • Edwin Vink, wo 30 januari 2013 04:07 in reactie op Hassan Derbi Reageer op Edwin

  Edwin

  Inderdaad, je zou maar wat durven willen.

 • Marloes Bloem, wo 30 januari 2013 05:43 in reactie op Hassan Derbi Reageer op Marloes

  Marloes

  Ten eerste ben ik jouw schat niet.
  Omdat ik een vrouw ben wil nog niet zeggen dat je ,je als een neerbuigend mannetje hoeft te gedragen.
  En dus omdat jij tevreden bent met deze nep democratie moet ik mijn mond maar houden en niet zeuren.
  Wel heb ik even een boodschap voor jou.
  Ik zeur niet ik maak me druk om het feit dat iedereen met oogkleppen op achter een familie aanloopt en zo de democratische waarden van allen die dat niet willen het raam uitgooien,omdat ze er zo graag bij willen horen.
  Nee jochie ik blijf het herhalen totdat er wel iets gebeurd elk zaadje heeft tijd, licht, water en warmte nodig om uit te groeien tot wasdom en dus ook het zaadje van de democratie.
  Lang Leve De Republiek!

 • Anja Lodewijks, wo 30 januari 2013 09:07 in reactie op Marloes Bloem Reageer op Anja

  Anja

  Goed gezegd.

 • Hassan Derbi, do 31 januari 2013 10:13 in reactie op Marloes Bloem Reageer op Hassan

  Hassan

  Je bent inderdaad mijn schatje niet, da's iemand anders. Gelukkig maar.

 • Piet de Geus, di 29 januari 2013 20:43 Reageer op Piet

  Piet

  Een t-shirt, daar moet ik ook een traantje om laten. Net als om een h-balk.

 • Lodewijk Langeweg, di 29 januari 2013 18:45 Reageer op Lodewijk

  Lodewijk

  Heel lang geleden toen ik in Amerika woonde ontving ik van de consul een hele mooie kaart met de uitnodiging Koningin Beatrix en Prins Claus te ontmoeten toen ze San Fransico zouden aandoen.

  Ik dacht er over na. "Ze moet al zoveel handjes schudden, en ik heb gehoord dat ze er soms na afloop pijn van in haar rechterhand heeft. Bovendien zal er toch wel geen gelegenheid zijn op alles met haar te bespreken wat ik graag zou willen. Dus wat heeft het voor haar voor zin? Of voor Claus? Alleen maar omdat ze de rol van koningin speelt zou ik bijna 2 uur daar naar toe rijden, en dan weer 2 uur terug?
  Ik heb al een keer een hele avond naast haar moeder gezeten in Carré in Amsterdam. Koningin Juliana zou eerst met Prins Bernhart komen -vertelde de cassiëre me- maar die heeft af laten bellen, en de enige vrije plaats was daarom naast haar. Ze kwam met Princes Irene en Prins Carlos, en die liet ik eerst voorbijgaan door voor ze op te staan. Daarna passeerde Juliana, en ik ging pas zitten toen zij -ook links van me- pal naast me zat. Ik gaf haar maar de armsteun tussen ons. Ik dorst niet naar haar te kijken, maar gluurde uit m'n linker ooghoek toch zo nu en dan naar haar wanneer ze hard lachte om de grappen van Jasperina de Jong. Die zong over een non die high was van marihuana. Ik wilde zo graag even met die vrouw die naast me zat spreken, maar ik wilde haar niet niet onderbreken tijdens de voorstelling. 'De koningin zit naast me' dacht ik, 'hoe is het mogelijk. Toch wel goed, Nederland.'

  Voor de pauze stond ik weer op in half donker -ze deden de lichten een heel klein beetje aan in de zaal tijdens het binnenkomen en gaan van het gezelschap, om ze tijd te geven dat te doen zonder dat iemand ze zag- en slechts een vrouw die wat lager zat keek toevallig om en stootte toen verrast haar vriendin aan die ook verwonderd naar het zich snel via het trappetje naar boven verwijderende gezelschap die -naar ik aannam- de artiesten gingen bezoeken in hun kleedkamers... en na de pauze weer hetzelfde."

  Dat ging er allemaal door m'n hoofd. Uiteindelijk belde ik het consulaat in San Francisco, en zei dat ik niet kwam. Even een verwonderde stilte, en toen een verontwaardigde vrouwenstem. Ik weet niet meer wat ze zei, maar ze liet me duidelijk weten dat dit zeer onfatsoenlijk van me was. Maar ik ging niet. Een handje minder schudden zal Bea niet missen... integendeel. heeft ze wat minder last van een half lamme rechterhand... en die goede Claus ook...

  Daarom heb ik er geen spijt van. Als ik een half uurtje echt met ze had kunnen praten, dan was ik wel gegaan. Maar anders was het nutteloze afgoderij. Want zou ik in totaal vier uur rijden om even de hand te schudden en een paar beleefde woordjes te zeggen tegen een vrouw die mij niet kende, en die ik niet kende, als die geen rol van koningin speelde? Nee. Dus dit was schijnheiligheid, een doen alsof, een meespelen met een spel dat eigenlijk zelf-denigrerend is voor een mens. Pure pretentie, ik zie al dat ik zou willen dat anderen mij zo zouden aanbidden... wat een morele arrogantie.

  Maar ze kan het niet helpen... ze weet niet beter. Zo is ze streng opgevoed, ze had geen keus, want het idee daaraan was sten strengste verboden. Een zware morele chantage heeft ze ondergaan.

  Maar men wilde het, ze zou de mensen blij maken als ze die rotrol zou spelen, en als ze het niet zou doen, zou de heel veel mensen heel bedroeft maken en laten lijden. Dus deed ze maar mee...

  Ik benijd haar niet. Mijn respect voor haar dat ze bereid was zo'n loodzware rol te spelen op dit toneel van pretenties, enkel omdat ze was verteld dat ze zo heel veel mensen gelukkig zou maken... en dat wilde ze graag.

 • Bas Grootel, di 29 januari 2013 18:33 Reageer op Bas

  Bas

  Ik sla Niets meer over. Maar het gaat nou over niezen. Een werelwonder.

 • Brim Hasselopk, di 29 januari 2013 17:28 Reageer op Brim

  Brim

  Mooi verhaal. T-shirt met opdruk "I'm with stupid" en dan een pijl naar de Koningin was ook leuk geweest.

 • Hassan Derbi, di 29 januari 2013 22:17 in reactie op Brim Hasselopk Reageer op Hassan

  Hassan

  Sommige mensen houden ervan gewoon om anderen die ze niets misdaan hebben even te beledigen. Walgelijk.

 • Hassan Derbi, di 29 januari 2013 22:52 in reactie op Brim Hasselopk Reageer op Hassan

  Hassan

  Het vertrouwen in koningin Beatrix is groot onder de Marokkaanse gemeenschap en Beatrix heeft dat vertrouwen nog eens versterkt door het op te nemen voor moslims na de aanslag op Van Gogh door een Turkse moskee te bezoeken en te praten met de mensen. Dat getuigt van oprechte betrokkendheid. Ze was er kennelijk op tegen dat wij allemaal de schuld zouden krijgen van de misdaad van een enkeling zoals Wilders, Hirsi Ali en Elian hoopten.
  Elian en zijn vrienden Cliteur en nog een paar van die halve zolen waren dan ook verontwaardigd dat ze niet eerst naar Hirsi Ali ging voor een bezoek. Maar de Majesteit had daar helemaal geen zin in, zij houdt niet van provocateurs en mensen die het aan fatsoen ontbeert om anderen niet te beledigen.
  Dat vond ik een sterk signaal, die ze overigens in een paar kersttoespraken nog eens heeft uiteengezet. Fatsoen is van wezenlijk belang voor een vredige samenleving en van beledigingen en haat komen ongelukken op de duur. Dat konden we daarna wel zien in Noorwegen.

  Ik moet altijd lachen om mensen die over de kosten van een koninklijk huis beginnen. Ze weten niet wat ze bezitten. Een staatsbezoek van haar en de belastingen die worden opgehaald op de daar binnengehaalde opdrachten zijn een veelvoud van die kosten.
  Alsof een president volkomen kosteloos is. Heeft men wel eens nagtrokken wat Obama of Sarkozy kosten per jaar? Vast niet.

  Hoe goed kan je het hebben, een echte democratie en er nog een koning (in) bij ook nog, die vrijwel haar hele leven in dienst staat van haar vaderland en als bindmiddel functioneert voor het volk. Maar nee, sommige gieren gaan dan lopen zeiken over die paar euro die ze per jaar per Nederlander kost. Nog geen 6 Euries.

  Maar gelukkig zijn er nog heel veel Nederlanders die het gevoel wel delen over hun koningshuis. Die het echt erg vinden als haar zoon verongelukt zoals zij het echt erg vond toen haar onderdanen verongelukten in de Bijlmer, Enchede, Volendam, en met dat vliegtuigongeluk in Portugal en nota bene op haar eigen feestje met koninginnedag.

  Ook mooi om te zien hoe ze in een keuken staat vrijwilleggers werk te doen om de vrijwilleggers onder ons een hart onder de riem te steken, en dat terwijl ze het vaak stervensdruk heeft met staatszaken.

  Hoe ze nederig een applaus in ontvangst nam op de dam en later op de Amstel. Je kon zien dat het haar goed deed dat haar volk voor haar applaudiseerde. Het is tenslotte een van de meest fijne manieren voor het constateren van waardering voor haar persoon.

  En ik kan nog wel even een paar uur doorgaan, maar ik houd het hierbij.

  Ik mag hopen dat we haar nog lang zullen meemaken als princes Beatrix. En Koning Willen-Alexander en Koningin Maxima hadden geen betere adviseur kunnen krijgen. Ik wens ze allemaal ook veel succes en geluk toe. Lang leve Beatrix, Lang leve Willem-Lex en Maxima ook!

  Ps: kom maar op met je afkeurende reacties. Ik zie het gezanik al voor me maar they're worth fuck all to me.

 • Bas Grootel, wo 30 januari 2013 03:04 in reactie op Hassan Derbi Reageer op Bas

  Bas

  Hassan: Dat ze na Theo van Gogh als eerste naar allochtone mensen ging viel heel erg slecht bij autochtone mensen. Met de ratio begreep ik het wel. Hen geruststellen. Er zou geen hetze komen. Maar emotioneel helemaal fout. Heb jij een dag school vrij gehad toen Willem Alexander geboren werd. Zo nee. Dan weet je weinig over het koningshuis.

 • Hassan Derbi, do 31 januari 2013 10:17 in reactie op Bas Grootel Reageer op Hassan

  Hassan

  Ik moest nog geboren worden toen WA het licht zag. Gelukkig bestaat er ook kennis over deze familie in een tiental boeken.

  Maar simpel geredeneerd, als je er niet bij was bij de geboorte van WA dan weet je er niets van. Mischien heb je gelijk als nooit iets leest.

 • Anja Lodewijks, wo 30 januari 2013 08:51 in reactie op Hassan Derbi Reageer op Anja

  Anja

  Je hebt een enorm geromantiseerd beeld bij het koningshuis. Allemaal lieve mensen bij elkaar die de hele dag goede dingen doen.
  Alsof die mensen vrijwilligerswerk doen.

  Die mensen leven ontzettend afgeschermd van het gewone volk. Er wordt veel onder de pet gehouden. En dat is niet altijd goed gelukt.

  Wanneer ze naar buiten treden is alles geregisseerd, tot in de puntjes.
  Alles wat wij te zien krijgen is heel goed van tevoren ingestudeerd. En ja, daar wordt je ervaren in. Dat zie je aan de ontwikkeling van Willem Alexander.
  Daarom bleef Beatrix zitten tot de kroonprins het allemaal een beetje onder de knie kreeg. En nu is hij bijna 46 jaar, hij kreeg voldoende tijd.

  Toen mijn echtgenoot de koningin een kopje koffie gaf, zei ze echt geen dankjewel. Ze is niet van het volk, ze speelt die rol gewoon uitstekend.
  Het koningshuis is een instituut. De leden zijn ook altijd lid van bepaalde genootschappen.

 • Hassan Derbi, do 31 januari 2013 10:26 in reactie op Anja Lodewijks Reageer op Hassan

  Hassan

  Jij houdt je privé leven tot ook afgeschermd van de buitenwereld en deelt je privé zaken enkel met de mensen van jou persoonlijke keus.
  Je raadt het al: waarom de koningin dan niet.
  En ik wil niet alles weten dat zich afspeelt achter de muren van het paleis. Zij mag haar privacy ook hebben wat mij betreft, net als wij allemaal. Het zijn ook mensen, met tekortkoming soms, ook al lijken ze die niet te mogen hebben en worden ze breed uitgemeten als men ooit ergens achter komt. Waarom? Het zijn mensen met gevoelens net zoals jij en ik en het lot wil dat ze een koningshuis vormen op basis van de wil van een grote meerderheid van 17 miljoen Nederlanders tegenwoordig.
  Ze werken allemaal. Er krijgen maar een paar een toelage, drie om precies te zijn. De rest van de princen werken gewoon of ondernemen iets, ze wonen in goed maar normale huizen en doen nooit dingen die niet door de wettelijke beugel kunnen. Er zijn er een hoop in het buitenland die heel heel anders zijn, maar niet de Oranjes. die gedragen zich en helpen waar ze kunnen.

 • Hassan Derbi, do 31 januari 2013 10:35 in reactie op Anja Lodewijks Reageer op Hassan

  Hassan

  "Daarom bleef Beatrix zitten tot de kroonprins het allemaal een beetje onder de knie kreeg. En nu is hij bijna 46 jaar, hij kreeg voldoende tijd."

  Ja, het ambt van koning is een vak, een eenzaam vak waar je een degelijke en een lange voorbereiding voor nodig hebt. Want fouten worden niet gewaardeerd, zoals bij elk ander vak. Daarnaast is de koning(in) vertegenwoordiger van Nederlanders in het buitenland, dan wil je wel vertegenwoordigd worden door iemand met een perfecte reputatie. Kijk maar naar de koning van Zweden, hoe die zich belanchelijk heeft gemaakt door een relatie aan te konpen met een zangeresje en gezien is in een nachtclub met dames van lichte zeden. Dat maakt je niet alleen chantabel maar vooral ook belachelijk. Ik ken een Zweed die hem meteen uitschold toen zijn koning grappig ging lopen doen in een TV-intervieuw. Op mijn vraag waarom ie zo boos was, antwoordde die dat een koning zich koninklijk dient te gedragen en de grapjesmakerij aan een clown moest overlaten.

 • Hassan Derbi, do 31 januari 2013 10:39 in reactie op Anja Lodewijks Reageer op Hassan

  Hassan

  "Toen mijn echtgenoot de koningin een kopje koffie gaf, zei ze echt geen dankjewel".
  Moet ik nou geloven dat dit opzet was van haar om geen dankjewel te zeggen. Té beroerd om één beleefd woord uit te brengen. Het zal haar wel zijn ontgaan doordat mischien haar aandacht is afgeleid door iemand anders. Want we zeggen allemaal dankjewel als iemand anders ons iets voorschotelt.

 • Bas Grootel, di 29 januari 2013 17:03 Reageer op Bas

  Bas

  Ach. De familie heeft natuurlijk te maken met heel veel pubers die niet aan hun status willen. Je zult maar prins zijn. Waarom denken jongeren altijd dat volwassenen hen niet begrijpen. Of in de "gaten hebben". Menig leraar of professor moet zijn gezicht in de plooi houden. En menig ouder ook. Misschien kom je in de leeftijd dat je dat ook door hebt.

 • Kirsten Verdel, di 29 januari 2013 15:16 Reageer op Kirsten

  Kirsten

  Mooi stuk, hilarisch ook.

  De koningin heeft ooit een keer naar mij GEZWAAID.
  Ik zal het nooit vergeten. Ze lachte er ook bij.
  :)

 • Anja Lodewijks, di 29 januari 2013 17:38 in reactie op Kirsten Verdel Reageer op Anja

  Anja

  Ik had een ontmoeting met de koningin, samen met nog een paar mensen zijn we even in gesprek geweest.
  Niets werd aan het toeval overgelaten, ze koos precies de juiste woorden en wij gedroegen ons netjes zoals het ons was opgedragen.
  Iedereen tevreden.

  Mijn echtgenoot mocht eens de koningin een kopje koffie geven
  Hij dacht nog wat is die suiker koninklijk fijn
  Gelukkig lustte de koningin geen suiker in haar koffie
  Want de suiker bleek zout te zijn

 • Reinaert de Vos, di 29 januari 2013 13:58 Reageer op Reinaert

  Reinaert

  Mooi stuk.

 • Marc 's Mening in de Marge, di 29 januari 2013 13:49 Reageer op Marc

  Marc

  Mooi verhaal. Duurde even voor ik de gebruikelijke neiging om er flauwe grapjes over te maken kon onderdrukken ;)

 

Reageren

Top 10 Populair

Scroll naar boven Scroll naar boven