Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo deislamiseren de Britten terrorisme

  •  
07-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
londen300.jpg
#YouAintNoMuslimBruv trending na aanval in Londense metro 
Online doet een filmpje de ronde van de steekpartij in de Londense metro afgelopen vrijdag. Een man viel daarbij meerdere mensen met een mes aan, terwijl hij volgens ooggetuigen schreeuwde ‘dit is voor Syrië’. Op één van de filmpjes is te horen hoe iemand op de achtergrond roept: ‘You ain’t no muslim, bruv’. Twitter zou Twitter niet zijn, als die uitspraak niet direct tot een hashtag zou leiden.
#YouAintNoMuslimBruv is ook direct de meest treffende manier van het onderuit halen van IS en haar sympathisanten. Daar waar een aantal politici nog worstelen met de benaming van de terroristische organisatie – noemen we ze ISIL, ISIS, IS of toch DAESH? – lijkt hiermee de simpele oplossing gevonden te zijn door de dader duidelijk te maken dat hij geen moslim is, vindt ook de Britse premier David Cameron.
De uitspraak wordt gevierd als een typisch Britse manier van reageren op een aanval. Cameron:
“Een aantal van ons heeft speeches, mediaoptredens en van alles en nog wat aan dit onderwerp gewijd, maar ‘je bent geen moslims, broer’ zegt het allemaal. En beter nog dan ik ooit had gekund.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.