Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woningcorporatie geeft huurders korting als ze vluchtelingen helpen

  •  
13-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
woensel
De woningcorporatie Trudo in Eindhoven geeft huurders van sociale woningen korting als ze vluchtelingen helpen bij het integreren. Het is onderdeel van een grotere investering waarbij er 1800 woningen worden bij gebouwd voor de lokale bevolking. Dat meldt Omroep Brabant.
Het is een investering van 430 miljoen euro in nieuwbouw en bedrijfsruimtes. Als onderdeel daarvan komt ook vluchtelingenhulp. Thom Aussems directeur van Trudo zegt daarover tegen de NOS:
"Als vluchtelingen een status krijgen worden wij geacht ze te huisvesten. Wij willen dan iemand in het complex zoeken waar de statushouder komt te wonen die ze helpt om zich thuis te laten voelen in de buurt en ze een beetje wegwijs maakt in de gewoontes van ons land. Ze kunnen ook snel een melding maken als ze zien dat er iets misgaat met financiën, zorg of onderwijs. Iedereen is erbij gebaat dat de integratie goed verloopt, ook wij. In de buurt kun je veel beter zien als het misgaat, dan achter het bureau van een instelling. Daarom betrekken wij graag de bewoners bij dit project"
De woningcorporatie heeft eerder dergelijke projecten uitgevoerd ter bevordering van de sociale cohesie, wat volgens Aussems zeer goed verliep.
"In de wijk Woensel-West hadden we jarenlang de grootste problemen. Daar zijn we in 2008 begonnen met een project waarbij studenten ook korting kregen op de huur als ze tien uur per maand zouden besteden aan het helpen van kinderen. Uiteindelijk zijn daar 350 kinderen mee geholpen. De school in de wijk ging van het predikaat probleemschool naar de basisschool met de hoogste cito-score van Zuid-Nederland"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.