Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders wint de meest-negatieve-politicus-van-het-jaar-award

  •  
26-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
wienen300.jpg
Burgemeester Katwijk hekelt PVV-leider in radioprogramma Kamerbreed
Jos Wienen (CDA), burgemeester van Katwijk en namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gesprekspartner over de opvang van asielzoekers met het kabinet, was zaterdag te gast in het AVROTROS-Radio 1-programma Kamerbreed. Daarin verklaarde hij PVV-leider Geert Wilders tot politicus van het jaar. In negatieve zin dan.
Wilders heeft zich volgens Wienen het meest – in negatieve zin – weten te onderscheiden als het om de opvang van vluchtelingen gaat.
Wienen:
Als hij zegt ‘grenzen dicht voor terroristen’, dan denk ik wat een onzinnigheid. Er zijn gewoon mensen in dit land en daar moet je iets mee. Dat is geen kwestie van grenzen dicht. Bovendien vind ik het bijna tragisch voor mensen die op de vlucht zijn voor geweld en terroristen, dat ze vervolgens worden neergezet als terroristen.
Ook premier Rutte kan op kritiek rekenen, al is Wienen relatief mild:
Ik kan me voorstellen dat sommigen zeggen dat de premier wat ondubbelzinniger duidelijk zou moeten maken dat dit een taak is die we met z’n allen moeten doen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.