Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders al blij met 1000 demonstranten

  •  
02-09-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wilders_04.jpg
Wilders: demonstreren 'niet makkelijk'... PVV grootste in 1Vandaag-peiling... Ook links op 21 september straat op tegen Rutte 2...
Het wordt een wedstrijdje demonstreren tussen links en rechts op zaterdag 21 september. Wie krijgt de meeste mensen op de been tegen het beleid van Rutte 2? In Amsterdam en Den Haag gaan linkse organisaties de straat op, in Den Haag houdt de PVV zijn eerste demonstratie. Partijleider Wilders is blij met 1000 boze PVV’ers op het Haagse Koekamp. Dat zegt Wilders in 1vandaag.
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");document.write(unescape("%3Cscript src='"+gaJsHost+"google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try{var pageTracker = _gat._getTracker("UA-11792878-1");pageTracker._trackPageview();}catch(err){} Voor een partij die in de 1Vandaag-peiling vandaag de grootste van het land is met 26 zetels is Wilders schatting wel erg aan de voorzichtige kant. Met 26 zetels zou de PVV een achterban van meer dan 1,5 miljoen mensen hebben. Dan is een opkomst van 1000 toch aan de magere kant. Twee weken geleden had Wilders het nog over duizenden demonstranten, maar in juli was hij met een paar honderd al tevreden. Maar goed, laten we het erop houden dat de PVV nog geen doorgewinterde actiepartij is, zoals Wilders zelf toegeeft in 1Vandaag:
We doen het voor het eerst. Het is absoluut niet makkelijk om te doen.
De PVV wilde eigenlijk demonstreren op het Plein, maar dat mocht niet van burgemeester Van Aartsen, omdat daar al een andere manifestatie tegen het kabinet wordt gehouden onder het motto ‘Het is genoeg’. Ook in Amsterdam gaan linkse actiegroepen en maatschappelijke organisaties de straat op, hier met de leus ‘Stop de bezuinigingen’.
Lees ook op Joop de opinie van Han van der Horst: Het zwijgen van Wilders
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.