Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wij willen tepels!

  •  
03-07-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
464 keer bekeken
  •  
tepels300.jpg
Van Instagram mag je de tieten van Chrissy Teigen niet zien, van ons wel ... En 3 andere manieren om te protesteren tegen tepelfobie
Tepels en sociale media, de twee hebben al tijden ruzie. Althans, wanneer de tepel aan een vrouwenborst kleeft. Dan vinden de bazen bij Facebook en Instagram ze niet oké. Voor mannentepels zijn ze niet bang, dus mogen foto’s daarvan wel de online wereld overgaan. Zelfs foto’s van vrouwen die borstvoeding geven worden vaak verwijderd, want ‘oh jee, vrouwentiet’. Maar niet gevreesd, voor die vrouwentepelfobie is nu dé oplossing gevonden.
Op sociale media gaat daarom onderstaande foto rond, met een ‘template’ van een mannentepel. Knip hem uit, plak hem over de vrouwentepel en voilà, je schendt geen regels meer. 
RTEmagicC_nipple.jpg
#FreeTheNipple Het protest tegen de tepelfobie van sociale media groeit overigens met de dag. Zo plaatst het 29-jarige model Chrissy Teigen geregeld pikante foto’s van zichzelf op Instagram, maar het medium verwijdert iedere foto waar ook maar een hint van een tepel op staat. Zo ook onderstaande foto. Het model laat het hier echter niet bij en blijft volhardend foto’s van haar blote bast publiceren. Wij zeggen: doen!
RTEmagicC_Chrissy2.jpg
3 andere manieren om te protesteren tegen tepelfobie Gelukkig laten de meeste vrouwen zich niet kennen. De een na de andere ludieke actie tegen de tepelfobie wordt bedacht. 
1. TaTa Top Zo steken de makers van de TaTa top  hun middelvinger op naar censuur van de vrouwentepel met een bikini waar tepels op gedrukt zijn. Toegegeven, ze zijn niet de eersten: ontwerper Vivienne Westwood ‘shockeerde’ de wereld eerder al, in het kader van #FreeTheNipple, met t-shirts waar borsten op geprint zijn.
RTEmagicC_tatatop.jpg
2. Tepelhoedje Je kunt als vrouw ook gebruik maken van een tepelhoedje. En dan niet zo’n ding dat pijnlijke en kapotte tepels moet voorkomen bij borstvoeding, maar een letterlijke. Zoals in de foto hieronder van Chris Alban Hansen.
RTEmagicC_tepelhoed.jpg
3. Tepelgalore De meest effectieve manier zal echter zijn om niet te zwichten voor de censuur, door als vrouw en masse foto’s van ontblote borsten te blijven publiceren. Maar misschien nog belangrijker is het om vrouwen die zo vrijgevig zijn, niet langer te slut shamen . 
(Onderstaande foto is afkomstig van Instagram , om verwijdering te voorkomen zijn de tepels gecensureerd.)
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-07-03_om_12.06.05.png

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.