Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Werk.nl werkt niet

  •  
15-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werk_300_01.jpg
Voor werkzoekenden verplichte vacaturebank UWV is rammelbak
De website van het UWV, waar werkzoekenden verplicht gebruik van moeten maken, functioneert slecht. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vacatures zijn onvindbaar en zoekenden krijgen totaal niet-passende banen aangeboden.
RTL Nieuws achterhaalde een half jaar geleden al ernstige problemen met de site. Er werd toen ‘meteen beterschap’ beloofd. De fouten blijken echter niet verholpen. RTL Nieuws meldt:
De problemen met de site kosten inmiddels miljoenen euro’s. En ze zijn zo groot dat repareren er niet meer bij is, zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. “Het is een blamage voor het UWV en het is een blamage voor het ministerie van Sociale Zaken. Ik zeg: jongens, slopen, nieuwbouw,” aldus Ulenbelt.
Door de bezuinigingen zijn er minder UWV-medewerkers beschikbaar voor het groeiend aantal werkzoekenden. Die zijn daardoor steeds meer aangewezen op werk.nl. Bekijk hier de reportage van RTL Nieuws.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.