Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wéér kliniek Artsen zonder Grenzen gebombardeerd in Jemen

  •  
15-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-08-15-om-18.11.08
In Jemen is maandag opnieuw een kliniek van Artsen zonder Grenzen (AzG) gebombardeerd. Daarbij zouden volgens lokale bewoners meerdere doden en gewonden zijn gevallen. Dat meldt NRC. De aanval, in de noordelijke provincie Hajja, werd uitgevoerd door de coalitie onder aanvoering van Saoedi-Arabië.
Ooggetuigen hebben verklaard dat het na het bombardement een tijd duurde voor hulpverleners de slachtoffers konden bereiken. Volgens hen bleven de gevechtsvliegtuigen over het getroffen gebied vliegen, waardoor de angst voor nieuwe bombardementen groot was.
In Jemen woedt al enkele jaren een burgeroorlog. Sjiitische Houthi-rebellen strijden er tegen de regering van de soennitische president Hadi en inmenging vanuit Saoedi-Arabië, dat zich sinds een jaar actief in de strijd mengt. Sinds maart vorig jaar kwamen bij gevechten en bombardementen al meer dan zesduizend mensen om het leven, meer dan de helft daarvan burgers.
In oktober vorig jaar en in januari dit jaar werden in Jemen ook al klinieken van AzG gebombardeerd. AZG-directeur Raquel Ayora sprak van ‘een verontrustend patroon van aanvallen op essentiële medische diensten’. De Saoedi’s ontkenden destijds elke betrokkenheid bij de aanvallen. De coalitie heeft nog niet gereageerd op het bombardement van maandag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.