Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingen betalen mee aan opvang Zwitserland

  •  
15-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4576 keer bekeken
  •  
6780644142_5b7c92baef_o
Het kwam Denemarken onlangs op forse kritiek te staan, maar wat blijkt: de Zwitsers doen het al een tijdje. Vluchtelingen in Zwitserland moeten ‘bijdragen’ aan de kosten van hun opvang, wat inhoudt dat ze alle bedragen boven de 1.000 Zwitserse frank (zo’n 913 euro) moeten inleveren.
Vorig jaar zou Zwitserland bij zo’n 112 vluchtelingen een vermogen van 210.000 Zwitserse frank hebben ingenomen. Ook Zwitserland maakt zich hier niet populair mee. Stefan Frey, van de Zwitserse vluchtelingenhulporganisatie SRF:
"Het is onwaardig. Dit zijn staatsroofridders. Dit moet veranderen."
Het ministerie van Migratie legt uit dat wie binnen zeven maanden weer vertrekt, het geld terug kan krijgen. “Anders wordt het geld gebruikt om de kosten te dekken die door zijn verblijf zijn ontstaan.”
Het gaat zelfs nog verder: zodra een vluchteling een verblijfsstatus is toegekend, moet deze nog steeds blijven betalen. Maximaal tien jaar lang moet tien procent het loon worden afgestaan, tot een maximumbedrag van 15.000 Zwitserse frank.
cc-foto: Pixagraphic
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.