Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD'er Potters mag van partij geen woordvoerder integratie meer zijn

  •  
08-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-04-08-om-23.43.36
De VVD heeft Kamerlid Sjoerd Potters het woordvoerderschap voor integratie ontnomen. Dat meldt het AD vrijdag. Eerder deze week liet fractievoorzitter Halbe Zijlstra Potters al een omstreden initiatiefwetsvoorstel intrekken.
Met het wetsvoorstel wilde Potters een einde maken aan de uitzonderingsposities voor religieuze groeperingen in Nederland, om zo het verbieden van die groeperingen mogelijk te maken. Daarmee hoopte Potters salafistische organisaties aan te kunnen pakken. In een interview met Elsevier erkende Potters met het wetsvoorstel de vrijheid van godsdienst in te perken. Dat viel niet goed bij de partijtop. ‘Wij morrelen niet aan de vrijheid van godsdienst,’ aldus een voorlichter van de VVD.
Potters zelf wil niet reageren op het besluit van de VVD, hij verwijst naar de partijvoorlichter. Die laat weten dat de VVD aanstaande dinsdag een nieuwe integratiewoordvoerder bekendmaakt. De vervanger van Potters zal dan direct de initiatiefwet herzien. Volgens de VVD-voorlichter blijft Potters wel woordvoerder langdurige zorg.
cc-beeld: Roel Wijnants

Meer over:

vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.