Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De VVD-puinhopen waar niemand zich druk om maakt

  •  
02-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
keejole
Kee & Van Jole blikken vooruit op het debat dat donderdag in Den Haag plaatsvindt over de positie van staatssecretaris Wiebes. Bij de Belastingdienst die onder zijn verantwoordelijkheid valt is de puinhoop zo groot dat het innen van belastingen in gevaar komt. Toch valt niet te verwachten dat de positie van Wiebes echt in gevaar gaat komen, legt parlementair redacteur Peter Kee uit.
Francisco van Jole verbaast zich er over dat dergelijke schandalen de VVD nauwelijks schade berokkenen. Gevoegd bij de puinhoop die VVD-politici van het ministerie van Justitie hebben gemaakt, gaat het debat in Nederland over hele andere zaken. Zo leidt de premier de aandacht af door zich in een open brief aan de burgers zorgen te maken over bijvoorbeeld agressie tegen ambulancebroeders, terwijl de problemen die onder zijn bewind zijn ontstaan van een veel grotere orde zijn.
Daarna praat het duo over het lijsttrekkersdebat dat RTL Nieuws presenteert onder de titel ‘Premiersdebat’. VVD en PVV hebben een coalitie gevormd om te voorkomen dat meer andere partijen aan het tv-evenement mogen deelnemen. Kee beschrijft hoe RTL Nieuws zich in een lastig parket bevindt. Van Jole is benieuwd of RTL Nieuws de grote mond die ze vaak opzetten nu ook waarmaakt en ze zich niet laten intimideren door het dreigement van Rutte en Wilders om weg te blijven bij het debat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.