Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'VVD-Kamerlid Dijkhoff opvolger Fred Teeven'

  •  
20-03-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
dijkhoff300.jpg
Dijkhoff is als Kamerlid woordvoerder veiligheid, openbare orde en politie ... Secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie treedt terug
VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff wordt later vrijdag beëdigd als de nieuwe staatssecretaris van Justitie. Dat schrijven verschillende media. Met Ard van der Steur die Justitie-minister wordt, is het duo op het departement compleet.
Jurist Dijkhoff (34), wiens laatste favoriete YouTube-filmpje Ronald Reagan was met een speech over kapitalisme en socialisme, is jurist en is als Kamerlid woordvoerder veiligheid, openbare orde en politie. De VVD-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen werd door hem geleid.
Grote VVD-wisseltruc Fred Teeven en Ivo Opstelten vertrokken eerder deze maand om plaats te maken voor Kamerleden Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff. Hierna werd het VVD-lid Johan Houwers geroyeerd omdat hij een VVD-zetel inneemt wanneer hij eerste in de rij is voor opvolging van Mark Verheijen. Houwers is veroordeeld wegens hypotheekfraude en Verheijen vertrok wegens verkeerd declaratiegedrag.
Over Teeven werd donderdag bekend dat hij weer terugkeert als Kamerlid voor de VVD. Saillant detail is dat zijn zetel in de Kamer beschikbaar is gekomen doordat hij vertrok als staatssecretaris. Die stap heeft de hete keten in gang gezet.
Pieter Cloo, secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie treedt terug nu Dijkhoff en Van der Steur aan het roer komen te staan van dat ministerie.  Dat meldt de Rijksoverheid zelf vrijdag in een nieuwsbericht.  In de verklaring staat:
Mr.drs. P. (Pieter) Cloo heeft in goed overleg met minister Blok (minister voor Wonen en Rijksdienst en minister van Veiligheid en Justitie) besloten per vandaag terug te treden als secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De heer Cloo is na het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven tot de conclusie gekomen dat hij met zijn vertrek de nieuwe minister en staatssecretaris de mogelijkheid biedt een nieuwe start te maken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.