Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vlaamse socialisten willen af van Erdogan-aanhanger die opriep tot actie tegen critici

  •  
26-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koc
De Vlaamse socialistische partij SP.a start een procedure om een volksvertegenwoordiger die zijn sympathie voor de Turkse president Erdogan niet onder stoelen of banken steekt, uit de partij te zetten. Dat meldt De Standaard. Ahmet Koç (39) is al lang lid van de partij en lid van de provincieraad van Belgisch Limburg. Op Facebook plaatste de politicus uit de gemeente Beringen na de mislukte staatsgreep in Turkije een oproep met de tekst “Allah, bescherm ons tegen de landverraders. Mensen kom in opstand, verenig u, geef hen geen kansen.” Kort daarop probeerden tientallen Erdogan-aanhangers in Beringen een gebouw van de Gülen-beweging te belegeren.
Koç heeft jarenlang in de hogere regionen van de partij verkeerd maar viel de laatste tijd in ongenade vanwege zijn uitgesproken steun aan Erdogan, onder meer in de Böhmermann-affaire. Daarmee ging hij in tegen de politiek voor persvrijheid van de partij.
beeld: YouTube

Meer over:

belgië, nieuws, sp.a, erdogan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.