Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uniek vluchtelingenprobleem in Sommelsdijk

  •  
11-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
openarmen300.jpg
Er hebben zich meer vrijwilligers gemeld dan er vluchtelingen zijn aangekomen
Ongeveer 80 vluchtelingen uit Syrië en Eritrea zijn woensdagavond met open armen ontvangen in Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee. Basisschoolleerlingen hebben de opvanglocatie versierd en 90 inwoners hebben zich aangemeld om te helpen bij de noodopvang. De gemeente heeft hen op een wachtlijst gezet en gaat kijken hoe alle welwillenden kunnen worden ingedeeld. De vluchtelingen blijven een week en worden daarna naar een andere opvang overgeplaatst.
Naast een overschot aan vrijwilligers beschikt de gemeente ook over hulpgoederen die gedoneerd werden door inwoners. Zo werden vandaag vijf bedjes afgegeven voor de tien baby’s die inmiddels zijn gearriveerd. Kinderen van een basisschool hebben recreatiecentrum De Staver, waar de vluchtelingen zullen verblijven, versierd met knutselwerkjes, zoals een getekende bloem met daarop teksten als “I love you” en “Ik ben blij dat jullie gekomen zijn”.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.