Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

UNHCR: ramp op Middellandse Zee eist vijfhonderd levens

  •  
20-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-04-20-om-16.32.22
Bij de ramp op de Middellandse Zee maandag, zijn waarschijnlijk zo’n vijfhonderd vluchtelingen om het leven gekomen. Dat bevestigt hulporganisatie UNHCR. De vluchtelingen waren afkomstig uit Somalië, Sudan, Ethiopië en Egypte en probeerden vanuit Libië Italië te bereiken. Eerder werd al gevreesd dat slechts enkelen de ramp hadden overleefd.
UNHCR baseert zich op getuigenverslagen van 41 overlevenden. Zij wisten een kleinere boot te bereiken waarmee ze uiteindelijk het Griekse vasteland wisten te bereiken. Onder de slachtoffers bevonden zich voornamelijk mannen, maar ook zouden minstens drie vrouwen en een peuter om het leven zijn gekomen.
De vluchtelingen werden door smokkelaars op krakkemikkige bootjes de zee op gestuurd, waar zij op open water moesten overstappen op een ander schip waar al honderden vluchtelingen aan boord waren. Bij het overstappen zou die boot zijn omgeslagen. De overlevenden zijn diegenen die nog niet aan boord van het schip waren gegaan. Zij hebben vervolgens nog drie dagen op zee gedobberd voor ze een vrachtschip werden opgemerkt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.