Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

The Boss schrapt homofobe staat uit toerneelijst

  •  
08-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-04-08-om-23.25.30
Rocklegende Bruce Springsteen heeft voor aankomend weekend een concert afgezegd in de staat North Carolina, omdat die staat zojuist een omstreden wet heeft aangenomen die de rechten van de LHBT-gemeenschap drastisch beperkt. De staat heeft wettelijk vastgelegd dat transgenders uitsluitend nog van toiletten gebruik mogen maken, die passen bij hun geboortegeslacht. Ook zijn met de wet de juridische mogelijkheden van homo’s en lesbiennes die op de werkvloer worden gediscrimineerd, flink teruggedrongen. Op zijn website geeft The Boss zijn fans tekst en uitleg voor zijn reden het concert niet door te laten gaan.
"Zoals jullie weten zou ik zondag spelen in Greensboro, North Carolina. We weten ook dat North Carolina zojuist de HBW-wet heeft doorgevoerd, door de media ook wel de Toiletwet genoemd. HB2 – officieel de Wat van Openbare Voorzieningen Privacy en Veiligheid – bepaalt welke toiletten transgenders moeten gebruiken. Minstens zo belangrijk is dat de wet het LHBT’s het recht ontneemt om een juridische procedure te starten wanneer hun mensenrechten worden geschonden op de werkplek. Geen enkele andere groep North Carolinians wordt met zo’n last opgezadeld. Naar mijn mening is het een poging van mensen die de vooruitgang van dit land niet uit kunnen staan als het gaat om het erkennen van mensenrechten van al onze burgers en die proberen die vooruitgang terug te draaien. Op dit moment zijn vele groepen, bedrijven en particulieren in North Carolina bezig zich te verzetten en deze negatieve ontwikkelingen te stoppen. Dit alles in aanmerking genomen, denk ik dat dit een tijd is voor mij en mijn band om solidariteit te tonen met de vrijheidsstrijders. Als gevolg hiervan, en met onze diepste verontschuldigingen aan onze toegewijde fans in Greesboro, hebben wij de show van zondag 10 april geannuleerd. Sommige dingen zijn belangrijker dan een rockshow en deze strijd tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid – en dit gebeurt terwijl ik dit schrijf – is één daarvan. Het is het krachtigste middel dat ik heb om mijn stem te laten horen, om me te verzetten tegen degenen die ons achteruit in plaats van vooruit willen laten gaan."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.