Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Straf voor agent die minderjarige aan motor ketende

  •  
17-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
motor_300_02.jpg
Motoragent heeft zich schuldig gemaakt aan 'plichtsverzuim'
De motoragent die in juli van dit jaar een 13-jarige jongen aan zijn motor ketende en hem mee liet rennen naar het bureau, wordt daarvoor gestraft. De agent heeft zich met zijn daad schuldig gemaakt aan plichtsverzuim.
Met die conclusie wordt het interne onderzoek na vier maanden afgerond. De politie Midden-Nederland laat in een schriftelijke verklaring weten dat de agent ‘verzuimd heeft te handelen volgens de ambtsinstructie’. 
motor_300
De agent kwam in juli van dit jaar in opspraak toen een filmpje opdook waarin hij een minderjarige jongen naast zijn motor liet meerennen. De jongen zou een valse identiteit hebben opgegeven toen de agent hem naar zijn naam vroeg. Daarop besloot de agent dat het een goed idee zou zijn de 13-jarige met boeien aan de motor vast te binden en hem vervolgens naar het bureau te sleuren. 
Een woordvoerder van het korps laat nu weten dat de betreffende agent een strafmaatregel opgelegd krijgt. Over wat die straf concreet inhoudt, doet de politie geen uitspraken. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.