Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Spontane' volkswoede tegen Turkse criticus werd georganiseerd

  •  
03-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-01-03 om 11.53.40
De Turkse modeontwerper Barbaros Sansal is bij aankomst in Turkije aangevallen door een woedende menigte. Sansal had op Nieuwjaarsnacht, na de aanslag in Istanbul, vanuit Noord-Cyprus een kritische video online gedeeld waarmee hij zijn woede richting de Turkse regering uitte.
In het filmpje sprak Sansal onder meer over de massa-arrestaties van journalisten in Turkije, de toenemende islamisering van het land en zei daarbij dat hij – zolang hij zich op Cyprus bevond – zou bezatten. Hij eindigde zijn boodschap met de mededeling: ‘Zak in je eigen stront, Turkije’. Nadat Sansal de video had gedeeld, werd hij door de autoriteiten in het Turkse gedeelte van Cyprus beschuldigd van belediging en gearresteerd. Daarop werd hij direct op een vliegtuig naar Turkije gezet.
Terwijl Sansal op het vliegtuig gezet werd, bracht het Turkse staatspersbureau AA een bericht naar buiten waarin exact vermeld stond in welk vliegtuig de ontwerper zat en hoe laat hij in Turkije zou landen. Ook een nieuwslezeres van CNN Türk viel hem in de uitzending aan door te zeggen dat Sansal aangepakt diende te worden.
Het ophitsen van het publiek miste zijn effect niet. Bij aankomst op het vliegveld van Istanbul stond een woedende menigte Sansal op te wachten en viel hem aan op het moment dat hij het vliegtuig verliet. De aanval is op video vastgelegd, de beelden ervan gaan in hoog tempo de sociale media over. Ook de burgemeester van Ankara deelde de video. Daarbij sprak hij zijn lof uit over de knokploeg en de mishandeling van Sansal.
1- VIDEO: Lynch attempt targeting famous Turkish fashion designer in Istanbul airport tonight. Details under this tweet. pic.twitter.com/bdrNbPgAwE
— Turkey Untold (@TurkeyUntold) 2 januari 2017
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.