Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spar stopt halal-experiment in Wenen na bedreigingen

  •  
04-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
spar_300.jpg
Golf van haat overspoelt Nederlandse supermarktketen
De Spar in Wenen besloot bij wijze van experiment halal-vlees aan te bieden, oftewel vlees afkomstig van dieren die volgens een islamitisch ritueel zijn geslacht. De proef is voortijdig afgebroken omdat moslimhaters het bedrijf bedreigden.
“Het is gewoon treurig dat dit soort producten in een Middeleuropees land worden aangeboden”, luidde een van de klachten op de Facebookpagina van het bedrijf, aldus de Frankfurter Allgemeine. Het was een van de ‘nettere’ reacties. De bozerikken mogen dan een hekel hebben aan halal-vlees, op broodjes aap zijn ze dol. Zo werd ook weer het fabeltje verkondigd dat het geld voor een halal-certificaat wordt gebruik om terrorisme te financieren. In de winkels zelf werd het personeel uitgescholden. Dat was voor het bedrijf reden te stoppen met het experiment. De veiligheid van het personeel gaat boven alles.
RTEmagicC_08f3ab5834.jpg
Ook vanuit de hoek van dierenactivisten was er kritiek. Spar verklaarde daarop dat alle dieren voor het halal-vlees verdoofd geslacht worden, net als de miljoenen andere dieren in Oostenrijk.
cc-foto: Monica Bergmann

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.