Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen wil troon van Jan Marijnissen

  •  
05-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
marijnissen300.png
SP-voorzitter stopt na 27 jaar, Gesthuizen wil hem opvolgen … Is in elk geval niet favoriet van partijbestuur
SP-voorzitter Jan Marijnissen kondigde dit voorjaar in een televisie-interview bij EenVandaag aan dat hij overwoog om te stoppen. Na 27 jaar het gezicht van de partij te zijn geweest, is het nu tijd aan een ander om de kar te trekken. Wie dat gaat worden is nog niet duidelijk, maar SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen mengt zich vast in de strijd.
Begin september zou het partijbestuur zelf met een kandidaat komen, maar wie dat wordt is nog niet duidelijk. Wel draait de geruchtenmolen op volle toeren; het bestuur zou Ron Meyer, gemeenteraadslid in Heerlen, lid van het partijbestuur en FNV’er willen voordragen. Meyer zelf wil nog niet zeggen of hij zich kandideert.
Jan was een prima voorzitter, maar hij was het wel al 27 jaar. Ik vind het tijd voor een volwassen discussie over de vraag wie onze partij het beste kan leiden en waar we heen willen als partij. Zo’n gesprek krijg je eerder als er een verkiezing is met meerdere kandidaten.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.