Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP Bernheze bedreigd om azc-enquête

  •  
22-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-01-22-om-18.57.11
De SP in het Brabantse Bernheze is bedreigd omdat de partij zaterdag bij een supermarkt in Heesch de meningen van inwoners wilde peilen over de komst van een asielzoekerscentrum. Dat meldt het Brabants Dagblad vrijdag.
Volgens de krant ontving de SP anonieme mails waarin stond ‘dat het niet goed met hun zou aflopen, als ze bij de supermarkt zouden gaan staan.’ Daarop heeft de SP om politiebescherming verzocht, maar aan dit verzoek werd geen gehoor gegeven. Het dagelijks bestuur van de partij heeft daarom nu besloten de enquête in zijn geheel af te blazen.
‘We willen geen enkel risico lopen. De veiligheid voor de mensen die de enquête afnemen, dient volledig gegarandeerd te zijn,’ laat het partijbestuur in een schriftelijke verklaring weten. Eerder deze week liep een protest tegen de komst van een azc compleet uit de hand. ME’ers moesten ingrijpen toen de demonstranten het gemeentehuis bestormden en met vuurwerk gooiden.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.