Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schreeuwers winnen: geen azc in Steenbergen

  •  
26-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
brabant300.jpg
Gemeenteraadsleden luisteren naar herrieschoppers en maken ruimte voor nul komma nul asielzoekers
In de Brabantse plaats Steenbergen komt toch geen asielzoekerscentrum. Dat heeft de gemeenteraad woensdag besloten. De burgemeester is weliswaar voorstander van opvang, maar ook hij kon niet op tegen de weerstand die door tegenstanders werd geboden. Bij een vergadering vorige maand over de opvang was de sfeer zo grimmig, dat de landelijke media er niet over uitgepraat raakten.
Aanvankelijk zouden 600 asielzoekers opgevangen worden. Dat aantal was te veel, riepen tegenstanders. Woensdag vergaderde de raad daarom om een nieuw maximum aantal van driehonderd asielzoekers. Ook dat plan haalde geen meerderheid. De VVD stelde daarop voor om ruimte te maken voor honderd mensen met een verblijfsstatus: ze kunnen rekenen op maximaal zes maanden opvang.
Burgemeester Joseph Vos verklaarde over de uitkomst van het debat:
“We hebben een heftig proces doorlopen. Ik ben blij en trots dat de gemeenteraad tot deze vrijwel unanieme keuze is gekomen […] Het is gevoelige materie en ik wil geen waardeoordeel geven. De raadsleden hebben geluisterd naar de inwoners van onze gemeente, ook de meest felle reacties zijn gehoord.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.