Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte: Donald Trump discrimineert

  •  
02-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Tweede Kamer over inreisverbod Trump

© 2017-02-02 15:04:07 DEN HAAG - Premier Mark Rutte en Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders tijdens een debat over het inreisverbod dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft afge

Premier Mark Rutte heeft zich inmiddels uitgesproken over de door de VS ingestelde ‘moslimban’. De Amerikaanse president Donald Trump heeft per decreet besloten dat mensen afkomstig uit één van de zeven gebande landen de Verenigde Staten niet meer in mogen. “Als je groepen uitsluit, dan kun je niet anders concluderen”, aldus Rutte.
De minister-president:
"Ik snap niet dat ze in de Verenigde Staten niet begrijpen dat je het moeilijker maakt voor mensen om de goede keuzes te blijven maken. Mensen die op nu nog aan de goede kant van de streep staan, kunnen hierdoor misschien aan de verkeerde kant van de streep terecht komen."
Dat Donald Trump discrimineert betekent niet automatisch dat Rutte hem ook diskwalificeert. Trump mag weliswaar onze waarden en normen schenden, maar dat is geen reden voor Rutte om geen goede band met de nieuwe Amerikaanse president op te bouwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.