Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Defensie Denemarken twee jaar lang door Rusland gehacked'

  •  
23-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ESTONIA DEFENCE NATO FRANCE

© 2017-04-20 14:36:10 epa05917467 Danish Defence Minister Claus Hjort Frederiksen attends a press conference after a welcoming ceremony of the deployment of a multi-national NATO force battalio

De Deense minister van Defensie meent dat Rusland in 2015 en 2016 zijn departement heeft gehacked. Rusland heeft daarmee zichzelf onder meer van toegang tot de mailboxen van werknemers van het ministerie voorzien. Dat zegt Claus Hjort Frederiksen in een interview met de krant Berlingske.
Dat het ministerie van Defensie twee jaar lang door een buitenlandse mogendheid is gehacked, was al bekend. Een rapport van de Deense inlichtingendienst spreekt van ‘een buitenlandse speler’, de minister specificeert het nu en zegt dat het om Rusland gaat.
zvezda
In het Westen geldt verhoogde waakzaamheid voor wat betreft Rusland. Eerder werd al bekend dat Rusland zich gemengd heeft in de verkiezingen in de Verenigde Staten. Over de Franse presidentsverkiezingen twitterde Zvezda, een Russische televisiezender die door het Russische ministerie van Defensie wordt geleid, zondag nog dat Macron en Le Pen aan kop zouden gaan, met de hashtag #JeVoteMarine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.