Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RTL: wegkijken is makkelijker dan dealen met discriminatie

  •  
04-11-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
matroos300.jpg
RTL zegt zich 'niet te herkennen' in concrete voorbeelden van discriminatie van RTL Nieuws-presentatrice Diana Matroos
Diana Matroos is presentatrice van het RTL Nieuws. Onlangs publiceerde de Volkskrant een interview met Matroos waarin ze openhartig vertelt over een aantal voorvallen op de redactie bij RTL waarin ze racistisch werd bejegend ofwel gediscrimineerd. Matroos geeft concrete voorbeelden, bijvoorbeeld over een leidinggevende die een handje pepernoten op haar bureau legde en zei: “Voor de enige Zwarte Piet op de redactie.”
Maar ook de mail die Diana te lezen kreeg, die niet voor haar ogen was bedoeld, waarin stond dat ze een bepaald programma niet mocht presenteren omdat haar huidskleur daar ‘te heftig’ voor zou zijn.
Peter van der Vorst las in het roddel- en showbizzprogamma RTL Boulevard dinsdag een verklaring voor waarin de zender zegt zich niet bewust te zijn van discriminatie binnen het bedrijf. Het gebeurt er gewoonweg niet, aldus RTL:
Wij herkennen ons niet in deze uitspraken en in het feit dat er discriminatie bij ons plaatsvindt. Het is bovendien al een interview van twee weken oud wat nu pas bij de Volkskrant overgenomen is.
De voorbeelden die Matroos echter schetst zijn zo concreet en pijnlijk, dat je als organisatie onmogelijk geloofwaardig kunt stellen dat er geen discriminatie plaatsvindt zonder óf je kop in het zand te steken, óf Matroos uit te maken voor liegbeest. En laat RTL nu net dat laatste expliciet niet doen, wellicht omdat ze ook bij RTL beseffen dat ze dan sowieso het gelijk niet aan hun zijde hebben.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.