Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rottenberg stapt op

  •  
11-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Felix300.jpg
PvdA-prominent vertrekt onder druk nadat positie onhoudbaar is geworden
Felix Rottenberg is opgestapt als voorzitter van de commissie die de PvdA-kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen samenstelt. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.
Rottenberg zegt dat hij niet verder kan in zijn functie, na de kritiek die hij heeft geuit op partijleider Diederik Samsom in een interview met Vrij Nederland. Rottenberg zei daarin dat Samsom wat hem betreft mag aftreden en noemde hem ‘de bedrijfsleider van het kabinet’.  
Vanavond zei Rottenberg: ‘Ik was vandaag mijn column aan het schrijven en haperde bij de laatste regel’. Daarna heeft hij naar eigen zeggen besloten ermee op te houden, omdat zijn publieke uitspraken te veel negatieve aandacht hadden getrokken. 
Direct na het verschijnen van het gewraakte interview, noemde PvdA-voorzitter Hans Spekman de uitspraken ‘stom en fout’. Volgens hem hoorde Rottenberg in zijn functie dergelijke interviews niet te geven en moest hij ‘onbevooroordeeld te werk gaan.’ Spekman wilde toen nog niet zo ver gaan dat Rottenberg zijn functie moest neerleggen. Vrijdagavond meldt Nieuwsuur echter dat vanuit de PvdA-top de druk op Rottenberg toch  zo is opgevoerd dat hij niet anders kon dat zijn ontslag indienen. 
Hans Spekman zegt op Twitter: ‘Ik vind het spijtig dat het zo is gegaan, maar het is goed dat Felix dit heeft besloten.’

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.