Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rosé-protest in Rotterdam

  •  
01-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
rose_300.jpg
Gemeenteraad wil af van absurd alcoholverbod, extra kleedje nog wel verboden in parken
Onder aanvoering van Leefbaar Rotterdam en Papa Opstelten is in de stad het ene na het andere verbod op van alles en nog wat doorgevoerd. Zo mag je geen extra kleedje neerleggen in het park. En geen glaasje wijn drinken. Stadswachten zien onder het mom van ‘zero tolerance’ streng toe op naleving en delen bonnen uit alsof het flyers zijn. Ook dit weekeinde werden weer tientallen burgers beboet, meldt TV Rijnmond.
In de Rotterdamse gemeenteraad groeit het verzet tegen de extreme betutteling, zelfs onder de PvdA, de partij die uit angst voor het populisme de repressie stevig omarmt. GroenLinks-gemeenteraadslid Arno Bonte stelt de absurde regels met enige regelmaat ter discussie. Met succes. Zijn voorstel om het alcoholverbod op te heffen kan op nu een meerderheid rekenen. Het intrekken is nog niet officieel rond maar Bonte vierde zondagmiddag alvast een feestje in het Park bij de Euromast. Illegaal, dat nog wel.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.