Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zwaarbewapende rechtsextremist doodt agent met kogelregen

  •  
19-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
GERMANY-POLICE-CRIME

© 2016-10-19 00:00:00 A police car is pictured on October 19, 2016 in Georgensgmuend, southern Germany, in front of a house of a member of the so-called Reichsbuerger movement. Four German poli

In Duitsland is woensdag een politieagent zwaargewond geraakt, na een vuurgevecht met een rechtsextremist in Georgensgmünd, Beieren. De politie verklaarde woensdagavond in eerste instantie dat de agent in kwestie was overleden, maar moest dat even later gelukkig corrigeren. Drie andere agenten raakten eveneens gewond. De zwaarbewapende man, die zelf een kogelwerend vest droeg, opende onmiddelijk het vuur na een politieinval in zijn woning. De 49-jarige schutter raakte lichtgewond en is gearresteerd.
De man is zelfverklaard onderdeel van de ‘Reichsbürger’-beweging. Een groep rechtsextremisten die de macht van de Bundesrepublik niet erkennen en die geloven dat de grenzen van Duitsland die van voor de Tweede Wereldoorlog zouden moeten zijn. Duitse veiligheidsdiensten zien de Reichsbürger als onderdeel van bepaalde rechtsextremistische facties en houdt hen al een tijd in de gaten. Lokale overheden hadden de inval op touw gezet omdat zij het niet langer veilig achtten dat de man over 31 vuurwapens beschikte. Zijn jacht- en wapenvergunning werden eerder dit jaar ingetrokken na een reguliere inspectie van zijn arsenaal. De man verklaarde vervolgens in een brief aan de bewuste instanties dat hij een Reichsbürger was en derhalve niet van plan was mee te werken.
In augustus opende een groep Reichsbürger ook al het vuur op politie, op aansturen van een voormalige Mister Germany.
Update donderdag 10.30 Woensdag werd een Duits arrestatieteam in Beieren door een rechtsextremist beschoten. Eén lid van dat arrestatieteam is donderdagmorgen overleden aan de verwondingen die hij hierbij opliep.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.