Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rammstein-zanger slachtoffer Poetin-propaganda

  •  
30-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
465 keer bekeken
  •  
rammstein
Till Lindemann, de lead zanger van de Duitse rockband Rammstein, wordt door gezagsgetrouwe Russische media neergezet als fan van president Poetin. Zo is hij te zien in een t-shirt met een beeltenis van de sterke man van Rusland. In werkelijkheid droeg hij een t-shirt met de afbeelding van een doodshoofd, een populair object onder metal-fans. Een bedrijf dat mobiele telefoons maakt, Caviar, heeft de foto geshopt en verspreid.
In de Russische media worden ook doelbewust verzonnen citaten van hem vermeld. Bijvoorbeeld “Angela Merkel kan niet opscheppen dat ze net zo populair is als Poetin” en dat hij van de president houdt omdat die een “een sterke leider en geen marionet” is.
Lindemann maakt duidelijk dat hij alleen maar tegen de Russische media heeft gezegd dat Moskou een gweldige stad is. De rest is verzonnen en hij heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen, meldt de Moscow Times.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.