Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racisme in Nederland, zo erg is het

  •  
30-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3967 keer bekeken
  •  
pris_300.jpg
AT5-verslaggever Clarice Gargard over alledaags racisme en het gevoel er niet bij te horen
Clarice Gargard ging voor de Amsterdamse zender AT5 op zoek naar racisme in de stad. Opvallend is dat veel blanke Nederlanders menen dat het niet bestaat of amper een probleem is. Dat wordt anders als je het aan gekleurde Nederlanders vraagt.
Niet-blanke jongens moeten meer dan iemand anders oppassen voor de politie. Meer dan andere Nederlanders worden ze voortdurend gecontroleerd. Voor je het weet krijg je als gekleurde onschuldige klappen en zit je op het bureau. Om maar een enkel voorbeeld te noemen.
Alex van Stipriaan, historicus aan het Tropen Instituut legt uit wat racisme is en hoe het werkt. Anderen vertrellen hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Het sluimerende racisme wordt misschien nog het best verwoord door theatermaakster Priscilla Vaudelle, geboren en getogen in Amsterdam. Altijd leeft ze met het idee dat ze extra haar best moet doen om er in Nederland gewoon bij mogen te horen. Ze barst spontaan in tranen uit.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.