Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie onderzoekt haatberichten aan adres zwaargewonde agent

  •  
02-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
16087612387_def7eec9e4_k
De politie in Den Haag onderzoekt of mensen die op Facebook verwensingen plaatsten aan het adres van de zwaargewond geraakte agent Mario, zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit. Dat meldt het AD. De agent raakte nieuwjaarsnacht gewond bij een aanrijding. Daarop verschenen reacties als: ‘Lekker voor hem, op naar de volgende.’
Agent Mario bevindt zich momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis, nadat een automobilist hem aanreed op het Haagse Kaapseplein. Toen collega’s hem wilden reanimeren, werden zij door omstanders bekogeld met vuurwerk, flessen en stenen. De mobiele eenheid moest daarop worden ingezet.
De kwalijke reacties op het nieuwsbericht zijn inmiddels verwijderd, maar de politie is evengoed een onderzoek gestart naar de reageerders. Indien zij inderdaad een strafbaar feit hebben begaan, zal de politie vervolgstappen ondernemen.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politie, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.