Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie gaf 50.000 euro uit aan businessclass tickets

  •  
24-07-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
263 keer bekeken
  •  
businessclass_300.jpeg
Wie het breed heeft laat het breed hangen? Tot eind dit jaar nog want dan mogen agenten alleen maar luxe vliegen als het niet anders kan
De top van de Nationale Politie gaf vorig jaar 50.000 euro aan gemeenschapsgeld uit aan businessclass vliegtickets voor reizen buiten Europa. In 2013 was dit nog 35.000 euro, meldt het Algemeen Dagblad vrijdag
Daarbij waren de vliegtickets niet alleen bestemd voor de politietop maar ook ook gewone agenten en rechercheurs vlogen in de duurste stoelen de wereld over. Zo reisden ze onder andere naar Australië, Colombia, Sudan en de Antillen voor geheime operaties, internationale opsporingsonderzoeken en congressen. Een politiewoordvoerder liet vrijdag aan het AD weten wat de reden is dat de politie vaak businessclass vliegt:
Wanneer je bussiness class vliegt, hoef je niet in de rij te staan bij het inchecken en boarden. Dat kan handig zijn, omdat je als politiemedewerker niet altijd herkend wil worden. Dat zou een onderzoek kunnen schaden.”
‘Duurste vliegticket’
Het duurste vliegticket werd dit jaar gedeclareerd door de Rotterdamse politiechef Frank Paauw. Hij vloog in april ‘even’ op en neer naar Singapore voor een kleine 6000 euro. Dat bedrag ligt ongeveer zes keer hoger dan de prijs voor een stoel in economy class. Politie korpschef Gerard Bouwman liet het AD weten dat het een ‘kostenafweging’ is om nu  toch te snijden in de dure vliegtickets. Bouwman zelf mag overigens wel altijd businessclass mag vliegen. Voorzitter Frank Giltay van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie liet aan het AD weten dat hij het belachelijk vindt om duizenden euro’s neer te tellen voor een vliegtickets. ‘Zeker als iemand pas enkele dagen na aankomst een afspraak heeft’ aldus Giltay. Hij zegt geschrokken te zijn van de bedragen, mede ook omdat het toch gaat om gemeenschapsgeld. Nadat het AD de cijfers naar buiten bracht, en de kritiek van Giltay, heeft de korpsleiding van de Nationale Politie besloten dat eind dit jaar nog een wetsartikel moet worden aangenomen die een einde maakt aan deze excessen. 
bouman.jpg

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.