Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pegida provoceert politie in Keulen

  •  
09-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
pegida
De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen nadat Pegida-betogers met stenen, flessen en vuurwerk smeten. Nadat de uit de hand gelopen bijeenkomst van de anti-moslim en anti-immigratiebeweging rond vier uur werd beëindigd, gooiden enkele honderden relschoppers nog stenen, bloempotten en barricadehekken in de richting van de politieagenten en journalisten.
De politie was met ruim 1700 manschappen aanwezig om de uiteindelijk 1300 betogers in bedwang te houden. Onderstaande video van vanmiddag toont de agressieve houding van de Pegida-aanhangers:
#nopegidanrw aktuell Auseinandersetzungen im #koelnbhf bei der Abreise der aggressiven Pegida-Demonstranten pic.twitter.com/AMofbAPOLH
— Frank Schneider (@chefreporterNRW) January 9, 2016
Tegelijkertijd werd ook actie gevoerd tegen seksueel geweld. Honderden vrouwen verzamelden zich bij het Hauptbahnhof en zongen leuzen als ‘Nee is nee, blijf van ons lijf’ en ‘Nee tegen seksueel geweld, in Keulen, op het Oktoberfest of in de eigen slaapkamer’. Tot de zogenoemde ‘flashmob’ was door verschillende vrouwenorganisaties opgeroepen op internet.
— Roland Kaschny (@KaschnyRoland) January 9, 2016
Beide demonstraties waren een reactie op de bizarre gewelddadigheden tijdens Oud en Nieuw in Keulen. Vandaag werd bekend dat het aantal aangiften in de stad inmiddels is opgelopen tot 379. Bij 40 procent van de aangiftes zou er sprake zijn van seksueel geweld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.