Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pegida-frontman kan niet uitleggen wat er zo eng is aan islam

  •  
04-12-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
scott_300.jpg
Interviewer noemt gesprek met leider Pegida UK vergelijkbaar met een auto-ongeluk
Tim Scott, de oud-militair die nu de leider is van de Britse tak van Pegida, verscheen op tv om uit te leggen wat nu precies het gevaar is van de islam voor het Verenigd Koninkrijk. Alleen, daar bleek hij nogal wat moeite mee te hebben.
Scott diende in Afghanistan en streed aan de zijde van de Koerdische Peshmerga tegen IS. In zijn nieuwe functie bij Pegida wordt hij bijgestaan door voormalig leider van de islamhatende English Defence Leage Tommy Robinson. Een eerste grote Pegida UK demonstratie staat gepland voor 6 februari.
‘De waarheid moet verteld worden,’ vindt Scott, die in eerste instantie niet zijn naam wilde noemen voor de camera. ‘Dat is heel belangrijk.’ Daarop wilde interviewer Alex Thomson van het Britse Channel 4 graag van Scott weten wat die waarheid dan precies is. 
‘Nou, met de meisjes die in het hele land geïndoctrineerd worden,’ was het antwoord. ‘Dat zijn feiten.’
‘Hoe bedoel je dat,’ vroeg Thomson, die daarop geen verdere uitleg kreeg. Wel ging Scott verder door te beweren dat binnen de islam jongeren geradicaliseerd worden. ‘Er zijn zoveel dingen, weet je.’
‘Je noemt er twee,’ merkte Thomson op. 
‘Wat ik heb gezien in Irak, dat soort dingen. Dat we dat stadium bereiken, dat is mijn grootste zorg,’ probeerde Scott. Volgens Thomson was de claim dat Engeland wel eens een nieuw Irak kon worden echter een absurde. Thomson probeerde Scott nog wat bij te brengen over de context waarbinnen gewelddadigheden in Irak nu en ten tijde van Saddam Hoesseins Baath-partij plaatsvonden, maar het landde allemaal niet.
chan4_300
Volgens Thomson was het hele interview met Scott vergelijkbaar met een auto-ongeluk. Scott is volgens hem op geen enkele manier geïnformeerd over wat nu eventueel een reële dreiging van de radicale islam zou kunnen zijn. ‘Hij heeft een gevoel, meer niet.’

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.