Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Partijen roepen PVV op toon te matigen na moord op Jo Cox

  •  
21-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
4347170736_92f272c0e7_z (1)
D66, SP en ChristenUnie roepen de PVV op om de toon te matigen in het debat. De partij dient meer te letten op de bewoordingen die het gebruikt in het vluchtelingendebat. Na de moord op de Britse politica Jo Cox, lijkt het de partijen een goed idee als de PVV wat gas terugneemt, om te voorkomen dat ook in Nederland een gek op staat. De vraag die in het Verenigd Koninkrijk nu gesteld wordt is in hoeverre de verharding van het politieke debat uiteindelijk heeft bijgedragen aan de moord op Jo Cox door nazi-sympathisant Thomas M.
In het asieldebat woensdag nam PVV’er Sietse Fritsma nog geen blad voor de mond. Zo noemde hij het kabinet bijvoorbeeld ‘een gevaar voor de samenleving’. D66-kamerlid Sjoerd Sjoerdsma reageerde:
"In de week dat politica Jo Cox werd vermoord, zegt de PVV dat het kabinet een gevaar is voor Nederland. Je kan niet het vuur van de haat op laten laaien en verbaasd zijn dat sommige mensen dan daad bij woord voegen. De PVV zou beter moeten nadenken over dit soort taal, want anders heeft de partij nog het meeste weg van een politieke pyromaan."
cc-foto: Elvin

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.