Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Parade van varkensmutsen en moslimhaat van start in Amsterdam

  •  
27-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-27-om-13.38.57
In Amsterdam is zaterdag een nieuwe demonstratie van Pegida van start gegaan. Met een parade van varkensmutsen willen ze wederom demonstreren tegen “de islamisering van Europa” en tegen de opvang van vluchtelingen.
De varkensmutsdragers wilden voor de ambtswoning van burgemeester Van der Laan demonstreren. De burgemeester had eerder al gezegd dat hij het prima vond, hoewel hij door het gebrek aan ruimte op de gracht wel wat logistieke problemen voorzag. De gemeente heeft echter besloten dat de demonstranten bij de Stopera moeten blijven, tot grote onvrede van de islam- en vluchtelingenhaters zelf. Zij hebben ook al laten weten niet akkoord te gaan met de toegewezen locatie.
Voorafgaand aan de demonstratie liet de gemeente schriftelijk weten dat het tonen van symbolen zoals hakenkruizen niet is toegestaan, op geen enkele manier, en dat er zal worden opgetreden wanneer dit toch gebeurt. Daarop had het opperhoofd van Pegida Nederland Edwin Wagensveld op Twitter laten weten ‘een verrassing’ te hebben voor de burgemeester. Die verrassing bleek een vlag te zijn met daarop een hakenkruis in een prullenbak te zijn. Van Wagensveld kreeg daarvoor een waarschuwing, maar nadat hij de aanwijzingen van de politie weigerde op te volgen, werd hij gearresteerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.