Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-minister Pronk bereid om vluchteling in huis te nemen

  •  
09-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
janpronk.jpg
'We moeten ons vooral niet bang laten maken door mensen als Wilders of Sörensen'
Oud-minister Jan Pronk heeft woensdagavond op Rotterdam Rijnmond laten weten dat hij bereid is een vluchteling in huis te nemen als dat nodig zou blijken te zijn.
Pronk was in Rotterdam voor een debatavond in Arminius over de Millenniumdoelen. Hij sprak er over onderwerpen als armoede, ongelijkheid, ziekte en honger.
Pronk is van mening dat de problemen zijn op te lossen:
Maar we moeten ons vooral niet bang laten maken door mensen als Wilders of Sörensen. Die willen de grenzen dicht gooien. Maar zijn ze dan vergeten dat in de Tweede Wereldoorlog mensen ook massaal op de vlucht sloegen. En elders werden opgevangen.
Volgens de voormalige PvdA-minister moet het nationale en internationale beleid eerlijker en socialer worden en worden mensen bang omdat dat nu niet het geval is. Over een mogelijk gebrek aan opvangmogelijkheden voor vluchtelingen zei hij: “Het is niet verstandig om zelf vluchtelingen in huis te nemen. Maar natuurlijk zijn mijn vrouw en ik ertoe bereid en daar praten we ook over. We hebben een groot huis, dus dat kan.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.