Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opiniesite Charles Groenhuijsen en Nina Brink alweer verdwenen

  •  
16-03-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
charles_300.jpg
Mootz gaat op in opiniesite Welingelichte Kringen
De vorig jaar oktober gestarte opiniesite Mootz van oud-NOS correspondent Charles Groenhuijsen is alweer opgeheven als zelfstandig medium. Mootz veroorzaakte bij de lancering enige ophef vanwege de betrokkenheid van Nina Brink en haar partner Pieter Storms. Nadien werd er weinig meer van de site vernomen. Nog geen half jaar na de ‘soft launch’ gaat de site op in een rechtse opiniesite.
Volgens Groenhuijsen is er sprake van een fusie. Er is al enige tijd sprake van samenwerking. Sinds vanmiddag leidt het adres mootz.com naar de site Welingelichte Kringen, een initiatief van enkele oud-HP/De Tijd redacteuren. Mootz heeft daar nu een eigen onderdeel. De fusie is een gevolg van een gebrek aan opiniestukken en bezoekers voor de site die ‘prominente Nederlanders’ met elkaar wilde laten debatteren.
5754039523_543bc85634
De rechtse opiniesite Welingelichte Kringen werd begin 2009 opgericht door oud-hoofdredacteur HP/De Tijd Henk Steenhuis en de voormalige adjuncten Gerard Driehuis en Thieu Vaessen. De site die zich aanvankelijk specialiseerde in buitenlands nieuws vroeg in 2010  tevergeefs subsidie aan bij het Stimuleringsfonds voor de Pers. Steenhuis hield de site enkele maanden later voor gezien. De in de VS wonende Charles Groenhuijsen was volgen eigen zeggen niet van het bestaan van Welingelichte Kringen op de hoogte toen hij Mootz startte.
Mootz raakte meteen bij de start in opspraak omdat Nina Brink en Pieter Storms aandeelhouder bleken. Zij participeren nu in Welingelichte Kringen.
Update zaterdag 16:20
Volgens Charles Groenhuijsen verdwijnt Mootz niet maar gaat de site met de fusie juist door. Hij stelt dat Welingelichte Kringen nu een neutrale koers vaart.
Brink is officieel geen aandeelhouder maar mede-initatiefnemer. Haar echtgenoot Pieter Storms is wel aandeelhouder van de nieuwe site.
cc-foto: venetia koussia
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.