Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oostenrijkse neo-nazi plande massaslachting asielzoekers

  •  
30-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
polizei
In Oostenrijk is er een  20-jarige neo-nazi opgepakt die een terroristische aanslag wilde plegen op asielzoekers. In de woning van de man zijn er wapens en ammunitie gevonden. Hij maakte via vrienden bekend een massaslachting te plannen op vluchtelingen.
De politie meldde dat de man tegen zijn vrienden zei dat hij ‘alle asielzoekers in een vluchtelingenopvang met een jachtgeweer wilde doodschieten’. Ook stuurde hij berichten met neonazistische uitspraken en gedachtegoed. In zijn woning zijn er ook nazi-paraphernalia gevonden.
Vorige week zondag heeft een neo-nazi man verbonden aan een neo-nazistische groepering op een Oostenrijks festival twee mensen gedood en twaalf mensen verwond met een kalasjnikov. De man was een bekende van de politie, die geen wapens mocht bezitten.
Oostenrijk heeft vorig jaar 90 duizend asielaanvragen ontvangen en 900 duizend mensen zijn via het land naar Duitsland of Scandinavië vertrokken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.