Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De onderhandelingen en het potsierlijke Latijn van Baudet

  •  
30-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
boek
In Oh Oh Den Haag bespreken Peter Kee, parlementair chef bij Pauw, en Francisco van Jole de situatie rond de onderhandelingen. Kee heeft uit de bibliotheek van de Kamer een lijvig boekwerk meegenomen, Kabinetsformaties 1977-2012 van Carla van Balen en Alexander van Kessel. Hij vertelt welke valkuilen zich voordoen tijdens formaties. Zo is er de uitspraak van Van Mierlo die waarschuwt voor haastige spoed bij de onderhandelingen: “Liever nu een week meer, dan straks een jaar minder.”
Dan gaat het nog even over de zogeheten maidenspeech van Thierry Baudet, de fractievoorzitter van FVD. De ultraconservatieve politicus die zegt op te komen voor traditie brak meteen met de traditie dat maidenspeeches niet controversieel dienen te zijn. Baudet sprak zijn debuut uit in een soort Latijn. Volgens Van Jole spreekt Baudet Latijn zoals er in de serie ‘Allo ‘Allo Frans wordt gesproken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.