Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM wil gevangenisstraf voor oud-PVV’er wegens diefstal uit partijkas

  •  
28-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PVV-woordvoerder voor de rechter

© 2017-03-28 13:09:12 MAASTRICHT - Michael Heemels, oud-woordvoerder en ex-Statenlid van de PVV, zit in de zittingszaal van rechtbank Limburg. Heemels wordt ervan verdacht jarenlang geld te heb

Michael Heemels, lange tijd boegbeeld van de PVV in Limburg en woordvoerder van Geert Wilders zelf, gaat als het aan het Openbaar Ministerie ligt de gevangenis in wegens diefstal uit de partijkas. Naar eigen zeggen heeft Heemels zo’n 139.500 euro achterover gedrukt, volgens de PVV stal hij zo’n 177.000 euro.
Heemels raakte in 2012 verslaafd aan alcohol en drugs. Dat zou komen door het harde werken voor de PVV. Daarom claimt zijn raadsman Geertjan van Oosten dat hij niet geheel toerekeningsvatbaar zou zijn geweest. Fraude-officier Martin Scharenborg is het daar niet mee eens. “Heemels heeft geraffineerd de boekhouding vervalst”, aldus Scharenborg.
De rechtbank heeft besloten adviezen van een psychiater en van de reclassering in te winnen alvorens te besluiten of Heemels al dan niet geheel toerekeningsvatbaar was. Op 4 juli vindt de volgende zitting plaats.
Van een strafeis was tijdens de regiezitting nog geen sprake, al liet Starkenborg wel doorschemeren dat “gezien de zwaarte van het tenlastegelegde” om een gevangenisstraf gevraagd zal worden.

Meer over:

politiek, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.