Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM vervolgt twintig personen die Sylvana Simons bedreigden

  •  
03-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
255 keer bekeken
  •  
syl
Het OM heeft vrijdag in het radioprogramma De Ochtend op NPO Radio 1 bekendgemaakt dat twintig personen die Sylvana Simons bedreigden vervolgd worden. De hoofdofficier van justitie Theo Hofstee meldt dat vooral de sociale media bedreigingen onderzocht werden.
De verdachte die de YouTube-video maakte waarin Simons gelyncht wordt, zoals vroeger gebeurde met zwarte mensen is een van de personen die vervolgd wordt. Daarover zegt Hofstee:
"Daar hebben we vrij snel een verdachte bij gevonden en die gaan wij vervolgen. En dan vervolgen wij tegelijkertijd op dezelfde dagen een aantal mensen die haar via social media hebben bedreigd, beledigd of gediscrimineerd."
Over wat de straffen precies worden zegt de officier het volgende:
"We moeten nog kijken welke mensen voor de rechter moeten verschijnen en welke mensen het met een boete kunnen afdoen, dat hangt van de ernst van de beledigingen af. Het waren deels dreigementen en de meeste zijn beledigingen van een discriminatoire aard."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.