Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gelauff over Trump: 'Ik denk niet dat je het woord liegen moet gebruiken'

  •  
23-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
gelauff
Donald Trump zet zijn moeizame relatie met de waarheid voort in het Witte Huis. Al op de dag na de inauguratie noemde hij journalisten ‘de meest oneerlijke mensen op aarde’ en had zijn persvoorlichter een publieke ‘meltdown’ waarin hij de pers valselijk beschuldigde van manipulatie en kwaad wegbeende zonder ook maar een vraag te beantwoorden. Aanleiding voor deze gênante vertoning was het feit dat de inauguratie van Trump aanzienlijk slechter bezocht werd dan de beide inauguraties van Obama. Uit de video- en helicopterbeelden blijkt duidelijk dat de beëdiging van Trump zeker niet ‘de best bezochte ooit’ was, zoals persvoorlichter Spicer beweerde. Maar team Trump behoudt zichzelf het recht voor op ‘ alternatieve feiten ’, een slimme rebranding van de definitie van leugens.
Hoe moet de journalistiek hier mee omgaan? In De Wereld Draait Door praat Matthijs van Nieuwkerk met de hoofdredacteur van het NOS-journaal Marcel Gelauff en met Jeroen Smit, voormalig hoogleraar Journalistiek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.