Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Negenduizend man fluit Asscher uit op FNV-manifestatie

  •  
30-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Asscher_PvdA_300.jpg
VIDEO Minister van Sociale Zaken: "Ik ben jullie bondgenoot"
Minister Asscher van Sociale Zaken is zaterdag bij een FNV-bijeenkomst uitgefloten. Negenduizend mensen waren in Utrecht bij elkaar voor de aftrap van de campagne ‘Koopkracht en echte banen’.
FNV-voorzitter Ton Heerts riep het kabinet op om “te stoppen met de doorgeslagen miljardenbezuinigingen”. In het Radio 1 Journaal zei Heerts zaterdagochtend dat het grote probleem van de Nederlandse economie het binnenlandse consumentenvertrouwen is. De NOS meldt dat de FNV-bonden het nieuwe cao-seizoen ingaan met een looneis van 3 procent.
Asscher hield in Utrecht een toespraak. Op het fluitconcert reageerde de minister door zijn toehoorders erop te wijzen dat “we als Nederland door misschien wel de diepste crisis in 80 jaar” gaan: 
Daar kunnen we uitkomen als we samenwerken. Ik ben jullie bondgenoot. Maar dan heb ik wel jullie steun nodig en moeten we niet elkaar uitfluiten. Dan bereiken we niets.
Foto-cc: PvdA

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.