Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moederbedrijf Dolcis en Scapino op randje faillissement

  •  
22-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
scapino_300.jpg
Macintosh Groep vraagt bij rechter uitstel van betaling aan ... Ruim 5.500 banen in de Benelux staan op het spel
Macintosh, het moederbedrijf van winkels als Dolcis, Invito, Scapino en Manfield, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf kampt al jaren met slechte cijfers en stevent nu af op een faillissement. De rechtbank in Maastricht zal naar verwachting dinsdag een uitspraak doen.
In de Benelux werken ruim 5.500 mensen voor de Macintosh Retail Group, het overgrote deel van hen in de Nederlandse winkels. Woordvoerder Charles Huijskens ziet het somber voor hen in:
‘Die mensen zijn dadelijk in principe allemaal hun baan kwijt. Ik ga er vanuit dat een faillissement snel zal volgen.’
In een eerder stadium stootte Macintosh al andere dochterbedrijven af om uit de rode cijfers te komen, zoals Kwantum, BelCompany en Halfords. Sindsdien had het bedrijf alleen nog schoenenwinkels in zijn bezit, ongeveer 500 in de hele Benelux. De Britse schoenenwinkels verkocht Macintosh in oktober van dit jaar. Ook dat heeft echter niet genoeg opgeleverd om de schuld af te lossen. 
‘De huidige situatie is heel teleurstellen voor de betrokken partijen,’ zegt directeur van Macintosh Kurt Staelens. ‘Ondanks onze uiterste inspanningen konden we een verzoek om uitstel van betaling niet vermijden. We hopen dat aanzienlijke delen van de Macintosh Groep kunnen blijven bestaan, door verkoop of op andere wijze’. 
Bron: NOS Cc-foto: European Roads

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.