Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Plasterk: Teeven wordt voorlopig geen lid Raad van State

  •  
15-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het wekelijkse vragenuurtje

© 2016-10-25 14:28:25 DEN HAAG - Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel in debat met VVD Fred Teeven tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. ANP JERRY LAMPEN

Oud-staatssecretaris Fred Teeven zal voorlopig niet worden benoemd als nieuw lid van de Raad van State. Dat heeft minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) bekend gemaakt. Plasterk schrijft in een brief aan de Tweede Kamer helemaal niemand voorgedragen te hebben om lid te worden van één van de belangrijkste adviesorganen van de regering en dat voorlopig ook niet van plan te zijn. In zijn brief benadrukt hij ook dat het kabinet over benoemingen van personen geen mededelingen doet voordat het kabinet met een voordracht heeft ingestemd.
NRC meldde afgelopen weken dat oud-staatssecretaris Fred Teeven (VVD) naar de Raad van State zou gaan. Hierover ontstond ophef omdat Teeven niet geschikt wordt geacht. Als staatssecretaris raakte hij verwikkeld in wat later bekend is komen te staan als de bonnetjesaffaire. Als Officier van Justitie had hij een deal gesloten met crimineel Cees H. Over hoeveel geld die deal ging, kon Teeven zich niet herinneren, zijn minister zei bovendien het bonnetje niet te kunnen vinden. Teeven en Opstelten stapten op nadat duidelijk werd dat zij de Kamer onjuist hadden voorgelicht hierover, en wel degelijk over het juiste bedrag te beschikken. Ook minister Van der Steur moest in de nasleep van deze hele affaire opstappen, nadat bekend werd dat hij als Kamerlid zijn partijgenoten had geadviseerd in hoe te reageren in de Kamer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.