Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Michael Flynn: immuniteit in ruil voor info over Trumps banden met Moskou

  •  
31-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-03-31 om 08.26.08
De nabije toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor de zogenaamde Amerikaanse president Donald Trump. Voormalig nationale veiligheidsadviseur onder Trump Michael Flynn is bereid een boekje open te doen over het contact tussen Trump en diens campagneteam en de Russen. In ruil daarvoor wil Flynn immuniteit.
‘Generaal Flynn heeft een verhaal om te vertellen, en hij wil het graag vertellen als de omstandigheden het toelaten,’ laat advocaat Robert Kelner weten. Flynn werd in januari aangesteld als nationale veiligheidsadviseur, maar moest slechts een maand later alweer opstappen nadat bleek dat hij nog voor de verkiezingen met de Russische ambassadeur had gesproken. In eerste instantie zei Flynn dat hij alleen nieuwjaarswensen had overgebracht, maar helaas voor hem doken er ook geluidsopnamen op. Daaruit bleek dat Flynn ondermeer het opheffen van sancties tegen Rusland zodra Trump president zou zijn had besproken.
Aangezien het voor burgers verboden is diplomatiek contact te hebben met ambassadeurs, is wat Flynn deed strafbaar. Enkele Congresleden hebben al laten weten dat Flynn ook voor zijn daden veroordeeld moet worden. Flynn wil nu dus zelf getuigen voor de inlichtingencommissie van het Congres, mits het hem immuniteit oplevert. En zoals Flynn zelf nog geen zes maanden geleden al zei: wie immuniteit wil, moet wel strafbaar zijn.
Here you go folks, Mike Flynn in September 2016: “When you are given immunity, that means that you have probably committed a crime.” pic.twitter.com/iGWbSP6Tu9
— Mustapha Itani (@_mustaphaitani) 31 maart 2017
FBI-directeur James Comey bevestigde vorige week dat momenteel wordt onderzocht in hoeverre de Russen hebben geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden ten gunste van Donald Trump en welke banden er bestonden tussen Trumps campagneteam en de regering in Moskou.
Bron: The Hill
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.